NBA: Westbrook, Harden, James, Leonard és Davis az álomcsapatban

2017 máj 19

Russell Westbrook (Oklahoma City Thunder), James Harden (Houston Rockets), LeBron James (Cleveland Cavaliers), Kawhi Leonard (San Antonio Spurs) és Anthony Davis (New Orleans Pelicans) alkotja az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) mostani szezonjának álomcsapatát.

Az NBA honlapjának beszámolója szerint Hardent mind a 100 voksolásra jogosult szakíró beválasztotta a legjobb ötösbe, az alapszakaszt tripla-dupla átlaggal - pontszámban, lepattanóban is gólpasszban is kétszámjegyű átlagteljesítménnyel - záró Westbrook, valamint James 99 voksot kapott, az elmúlt két szezonban a legjobb védőnek megválasztott Leonard pedig 96-ot. Anthony Davisnek elég volt 45 szavazat.
Harden karriercsúcsot jelentő 29,1 pontos átlaggal zárta az alapszakaszt, emellett gólpasszok tekintetében 11,2-es átlaggal végzett a liga élén.

Westbrook-Russell-J-R-Smith-Oklahoma-City-Thunder-

Russel Westbrook (Oklahoma City Thunder) és J.R. Smith (Cleveland Cavaliers). Fotó: Erik Drost/Flickr

A 14. NBA-szezonját taposó James karriercsúcsot jelentő átlagot ért el gólpasszok (8,7) és lepattanók (8,6) tekintetében. Az ohióiak sztárja pályafutása során 11. alkalommal került a legjobb ötösbe, ezzel beállította a legendás Karl Malone és Kobe Bryant rekordját.
Leonard pályafutása legeredményesebb alapszakaszát zárta 25,5 ponttal - 15 év elteltével első Spurs-játékosként lépte át a 25 pontos átlagot -, ráadásul a statisztikák alapján ő volt a leghatékonyabban védekező játékos a ligában.
Davis szintén karriercsúcsot jelentő 28 pontos átlaggal zárt, ráadásul klubrekordot állított fel 2099 pontjával.

(forrás: MTI)

A következő két játéknap mérkőzései:

szombat:
02:30    Boston Celtics - Cleveland Cavaliers     2.95   1.44

vasárnap:                        
03:00    San Antonio Spurs - Golden State Warriors     3.03   1.42

» Regisztrálok

15.000 Forint kezdő bónusz

Regisztrálj most a világ legnagyobb magyar nyelven is elérhető fogadóirodájához, töltsd fel a számlád és egy 100%-os kezdő bónusz vár rád, amely akár 15.000 Forintot is jelenthet!

18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősen!

Kulcsszavak: NBA, Westbrook, Harden, James, Leonard, Davis, álomcsapat

Írta: SPF Hírek

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások, legyél te az első!

Regisztrálj vagy jelentkezz be a hozzászóláshoz!