A Forma 1 szervezőbizottsága végre megerősítette, hogy a 2020-as évad jövő hónapban indul, Ausztriát nevezve meg első helyszínként, egy nyolc versenyes európai rendezvény részeként.

cristiano barni/Shutterstock.com

Az F1 már áprilisban felvázolta terveit, jelezve, hogy a késleltetett szezon első állomása Ausztria lesz, július 3-5 között, a 15-18 versenyből álló csökkentett naptár részeként. Akkoriban nem jelent meg erről hivatalos ütemterv, viszont most már ezt is közölték, és a szezon az osztrák Red Bull Ringen indul, ahol  dupla eseményt rendeznek, így július 10-12 között is számíthatunk száguldozásra.

Ezután következik a Magyar Nagydíj (július 17-19), egy héttel az osztrák futamok után, majd egy rövidebb szünet után indulhatnak is az Egyesült Királyság eseményei. A helyszín ahogy már megszokhattuk Silverstone lesz, s ugyanúgy mint a sógorék esetében, itt is dupla futamot rendeznek (július 31 - augusztus 2., valamint augusztus 7-9.). Az utóbbi brit futam a 70. Évforduló Nagydíj ( 70th Anniversary Grand Prix) nevet kapta. A Spanyol Nagydíjra augusztus 16-án, Barcelonában kerül sor, majd augusztus 30-án a belgák veszik át az irányítást Spa-Francorchampsban. Szeptember elején is fogadhatunk Forma 1-re, ugyanis szeptember 4-6. között rendezik az Olasz Nagydíjat, Monzában.

A Forma 1 vezetői kijelentették, hogy minél hamarabb szeretnék véglegesíteni a szélesebb körű naptár részleteit is, és az elkövetkező pár hétben ezt is közzéteszik, azzal a reménnyel, hogy összesen 15-18 verseny kerülhet lebonyolításra idén.

A BBC jelentései szerint az F1 bízik abban, hogy a szezont a megszokott módon Bahreinben (december 6.), majd Abu Dhabiban (december 13.) zárja. A tervek szerint októberben a Forma 1-es karaván Kínában, Vietnámban, illetve Japánban is megfordul.

Jelenleg a Forma 1 eseményeken nem engedélyezett a nézők jelenléte, habár mindenki reméli, hogy amint biztonságos lesz, a rajongók is visszatérhetnek kedvenceiknek szurkolni.

Forrás: Sportbusiness.com