A Kindred 2022-es fenntartható szerencsejáték-konferenciájára az AFC Ajax hazai stadionjában, az Amsterdam Arénában került sor, október 19-én. Számos érdekelt fél, köztük üzemeltetők, felelős szerencsejáték-szakértők, tudósok és szabályozók, gyűlt össze, hogy megvitassák a szerencsejátékok biztonságosabbá tételének különböző megközelítéseit. 

A témák között szerepelt a termékkockázat, a fenntartható szponzorálás és az “egy ügyfél nézet”, azaz a problémás fizetői magatartás nyomon követésének képessége több üzemeltető szintjén. Az esemény során a “Gaming in Holland” (egy hollandiai üzleti közösség, amely több mint 2000 tagot számlál) beszélgetett a Kindred vezérigazgatójával, Henrik Tjärnströmdel és a vállalat kereskedelmi igazgatójával, Anne-Jaap Snijdersszel. 

Tjärnström hangsúlyozta a hosszú távú fenntarthatóság szükségességét, és kijelentette, hogy a Kindred hajlandó elfogadni az esetleges rövid távú bevételi hatásokat, amelyek szükségesek ahhoz, hogy egy olyan üzleti modell felé mozduljon el, amely hosszú távú fenntarthatóságot biztosít mind az üzemeltető, mind a játékosok számára. 

Henrik Tjärnström, a Kindred vezérigazgatója/Forrás: kindredgroup.com

Amikor arról a célról kérdezték, miszerint 2023 végére el szeretnék érni a káros szerencsejátékokból származó bevételek nulla százalékára való csökkentését, Tjärnström a következőt mondta: 

"Ami fontos, hogy továbbra is befektetünk a “zéró” felé vezető úton. A 2021 végi, 5%-os káros szerencsejátékból származó bevételről mostanra 3%-ra jutottunk. A legfőbb prioritásunk, hogy ezt a mozgásirányt fenntartsuk."

Anne-Jaap Snijders CCO továbbá kifejtette, hogy az üzemeltető azon rendszerei, amelyek már korán felismerik a problémás szerencsejáték formákat, elég sikeresen jelezték a problémás viselkedést és a megjelölt playerek 85%-a megváltoztatta a viselkedését az üzemeltető beavatkozását követően. A fennmaradó 15% esetében azonban szigorúbb intézkedéseket, többek között kizárásokat fognak alkalmazni.

A Kindred csoporthoz olyan szerencsejáték szolgáltatók tartoznak, mint az Unibet, a 32Red, a bingo.com vagy akár a Maria Casino.