A bejelentett tervek szerint a következő sportág ami visszatér, az a snooker lesz. A Snooker Championship League esetében nem kevesebb, mint egy 11 napos időtartamról van szó, június 1. és 11. között. Az eseménynek a Marshall Aréna ad otthont, Milton Keys-ben, és az angol ITV kereskedelmi műsorszolgáltató biztosítja majd az élő közvetítést.

Darkkong/Shutterstock.com

A rendezvény főszervezője a Matchroom Sport, és 64 játékos vesz majd részt, körmérkőzéses rendszerben. A verseny rajongók nélkül kerül megrendezésre, szigorú szabályok betartásával.

A snooker lesz így az első olyan brit sport, amely folytatódhat élő televíziós közvetítés formájában is. Napi rendszerességgel lesz követhető az ITV4 csatornán, a felállás szerint a műsorvezetők otthonról végezhetik munkájukat, míg a kommentátorok a helyszínről tudósíthatnak.

A kiválasztott helyszín, azaz a Marshall Aréna szállás lehetőséggel is rendelkezik, ami azt jelenti, hogy a játékosoknak és más személyzetnek belépés után nem szükséges többet elhagyni a terepet a bajnokság lejártáig.

Mind a 128 World Snooker Tour kártyatulajdonos meghívást kapott a részvételre, ebből pedig a legjobb 64 versenyezhet. A jelenlegi világelső, Judd Trump, valamint a top 10 közül Neil Robertson, Mark Allen és Kyren Wilson már megerősítették a részvételüket.

A mérkőzések első szakasza június 1-8 között zajlik majd és 16, négy játékosból álló csoportra lehet számítani. Minden csoport legjobb játékosa bekerül a második fordulóba, ahol a 16 nyertest további négy csoportra osztják. A második szakaszra június 9-10 között kerül sor, majd az innen kikerülő négy nyertes a döntőben mérheti össze tudását, június 11-én.

A teljes nyereményalap meghaladja a 200 000 fontot (223 000 euró) és minden játékos garantáltan kap 1000 fontot részvételi díjként. A győztesnek 30 000 font jár és egy biztosított hely a novemberi Champion of Champions bajnokságon.

Snooker Fogadás az Unibeten