Az Adria Tour teniszverseny szervezőbizottsága lemondta a hátralévő mérkőzéseket, miután számos játékosról, köztük a szervező és alapító Novak Djokovicról is kiderült, hogy koronavírussal fertőzött.

Grigor Dimitrov, Borna Coric és Viktor Troicki esetében is pozitív lett a teszteredmény, miután több meccsen is részt vettek a szerb fővárosban, Belgrádban és a horvátországi Zára településen. A turné tovább folytatódott volna a boszniai Banja Luka és Szarajevó városaiban, de ezekre már biztosan nem kerülhet sor.

Djokovic pont azért hozta létre a nyolc emberből álló Adria Tour eseményt, hogy pénzbeli támogatást gyűjthessen a nemzetközi szövetségek számára és anyagilag járuljon hozzá a Covid-19 segélyprogramokhoz. A bajnokság június 13-án kezdődött Belgrádban, de sajnos a szurkolók és teniszezők nem tartották be a távolságtartási ajánlásokat, mivel Horvátországban és Szerbiában abban az időszakban enyhítettek a különböző intézkedéseken.

A versenyt akkor indította el a világelső szerb, amikor kiderült, hogy az ATP tornák felfüggesztésre kerülnek. A kedden kiadott nyilatkozatában azt mondta, hogy a verseny megfelelt minden szükséges biztonsági elvárásnak, ugyanakkor a Grand Slam bajnok elnézést kért a pozitív tesztek miatt és reméli, hogy mindenki meggyógyul.

Időközben a briteknél Andy Murray, testvére Jamie, illetve Kyle Edmund is részt vesz a Battle of the Brits tenisztornán.

Borítókép: Alexander Zverev, Grigor Dimitrov és Novak Djokovic (Fotó: Fotosr52/Shutterstock)