Hosszú idő után új vezetője lesz a német Kereszténydemokrata Uniónak.

Az 1950-es évektől kezdve a CDU-nak hosszú ideig regnáló elnökei voltak, Angela Merkel is 2000 óta töltötte be ezt a pozíciót. Reimut Zohlnhöfer politikatudományi professzor szerint Angela Merkel visszavonulásának lehetünk szemtanúi, aki magához ragadta a kezdeményezést, tudatosan végrehajtva a visszavonulásra vonatkozó tervét. Több jelölt is van az állandó pártvezető posztra, akikre az Unibet fogadóirodánál tehetünk is fel pénzt.

Annegret Kramp-Karrenbauer - 2.00

Az eddigi főtitkár, akit Merkel szövetségeseként tartanak számon. Egyes vélemények szerint ezért élvezi Merkel támogatását is, hiszen győzelme esetén a kancellár nem vesztené el befolyását a CDU-ban. Saar-vidék első női miniszterelnöke, három gyermeke van, és lelkes AC/DC rajongó. Szereti a sportot, például 2011-ben a női labdarúgó-világbajnokság kuratóriumának tagja volt.

Friedrich Merz - 2.00

Egykori frakcióvezető, aki néhány éve Angela Merkel miatt hagyott fel az aktív politizálással. Merkel az elnökség mellett az ő posztjára is igényt tartott. Emiatt is van köztük ellentét, illetve Merz több döntéssel sem értett egyet, amit Merkel hozott, de elismeri munkáját. Szerinte új irányba kell vinni a CDU-t, vissza kell találni a néphez. Sokak szerint ha ő lesz a befutó, akkor azon lesz, hogy Merkel a kancellári posztról is távozzon.

Jens Spahn - 5.50

Kezdetben a migránsok befogadása mellett érvelt, de aztán a bevándorlás fokozódásával egyre inkább megváltozott a véleménye. Egy ponton Merkel ellen fordult, mert úgy látta, hogy a CDU a migránsok miatt vesztette el az emberek bizalmát. Hívő római katolikusnak vallja magát, ennek ellenére homoszexuális. Amint lehetségessé vált Németországban, összeházasádott párjával, Daniel Funke újságíróval.