Az utolsó forduló következik kedd este az angol másodosztályban, mely során megtudjuk, hogy a Leeds mellett melyik a második csapat mely direkt (rájátszás nélkül) feljut a Premier League-be. A tabella alsó részén is kőkemény harc folytatódik a bennmaradásért.

Marcelo Bielsa jelenlegi csapata, a Leeds United 2004-ben búcsúzott az élvonaltól, megjárta a harmadosztályt, a jövő szezont viszont újra a legjobbak között kezdi, így számukra teljesen tét nélküli lesz az utolsó fordulós találkozójuk a Charlton ellen. A vendégeknek viszont létfontosságú a találkozó, ugyanis a bennmaradásukba kerülhet egy újabb bukta. A bevállalósak számára: 5.10-es szorzón fogadhatunk a Charlton győzelmére, és az odds egyre csökken.

Hármas harc a biztos Premier League-es szereplésért

Az elsődleges kérdés viszont az, hogy Bielsa gárdája mellett a West Bromwich, a Brentford, vagy a Fulham jut fel rájátszás nélkül a Premier League-be? Az utolsó forduló előtt a tabella így mutat:

Mi dönt egyenlő pontszám esetén?

Abban az esetben ha két vagy több csapat azonos pontszámmal rendelkezik, akkor a követő kritériumok alapján döntenek (következő 5 kritérium):

  1. Gólarány
  2. Rúgott gólok száma
  3. Egymás elleni eredmény
  4. Győzelmek száma
  5. Idegenben szerzett gólok száma

A fentiek alapján a Fulhamnek kötelező a győzelem, társulva a direkt ellenfelek botlásaival, a Brentfordnak elegendő egy döntetlen is (a kedvező gólarány miatt) abban az esetben ha a West Brom kikap, illetve a Fulham sem nyer, míg a Slaven Bilic által irányított West Bromwich Albion biztosan újra PL-meccseket játszhat a következő szezonban ha ma nyer hazai pályán a QPR ellen (1.25-ös szorzón fogadhatunk győzelmükre). Ennek tudatában alakultak az Unibet által ajánlott oddsok is a feljutóra:

West Brom - 1.20   Brentford - 4.50   Fulham - 41.00

A Fulham idegenben próbálhatja meg a majdnem lehetetlen küldetést a Wigan ellen. Győzelmükre 2.50-es szorzón fogadhatunk, míg a Brentford hazai pályán fogadja a Barnsleyt, és a hazai győzelem jelenleg 1.40-es szorzón játszható.

július 22., szerda

Akinek ma este nem sikerül a feljutás, az még kap egy esélyt a Championship rájátszásában, ahol a 3-6. helyezett szerepelhet. A Brentford, illetve a Fulham helye a rájátszásban biztosítva van, a Notthinghamnak és a Cardiffnak viszont szüksége van még legalább egy pontra, hogy tuti ott legyen a négyes döntőben.
A jelenleg 7. helyen tanyázó Swansea City akkor végezhet a top6-ban, amire egyébként 12.00-ás szorzón fogadhatunk az Unibetnél, ha kedd este idegenben nyernek a Reading otthonában, míg a Cardiff kikap otthon az utolsó helyezett Hulltól. Vicc kategória, ugye?

Ki lesz a gólkirály?

Nagy harc folyik a gólkirályi címért is a Fulham szerb válogatott játékosa, Aleksandar Mitrovic, illetve a Brentford gólokért fellelős játékosa, Ollie Watkins között. Előbbi 26, utóbbi pedig 25 találatnál tart. Mitrovic csapata legutóbbi mérkőzésén két gól szerzett (egyiket büntetőből) és az utolsó fordulós mérkőzésükön a Wigan ellen 2.20-as szorzón fogadhatunk arra, hogy betalál a szerb. Mindeközben Watkins július 15-én talált be utoljára a Preston ellen, keddi találata pedig 1.79-ért játszható.

Az Unibetnél egyébként fogadhatunk a Championship gólkirályára is:

Aleksandar Mitrovic - 1.40   Ollie Watkins - 2.75

Kiélezett harc a bennmaradásért is

Az alábbi tabellára már nem került fel a 24. helyezett Hull City (és a Barnsley esélyei is csekélyek), ugyanis a bennmaradásuk majdhogynem lehetetlen küldetés, amint a fentiekben is írtuk. Rajtuk kívül viszont van egy pár csapat mely per pillanat jobban áll, viszont ugyanúgy a harmadik ligában kezdheti a következő idényt.

A Lutonnak katasztrofális a gólaránya a többiekhez képest, így őket csak egy győzelem mentheti meg, kombinálva egy előttük álló csapat bukásával. Az utolsó fordulóban otthon fogadják a Blackburnt, győzelmükre pedig 1.86-os szorzón fogadhatunk.
Amint a bevezető után már említettük a Charlton a Leeds otthonába látogat, és szép szorzón fogadhatunk a sikerükre, míg a Birmingham hazai pályán fogadja a Derby County-t, győzelmük 2.50-es szorzón játszható.
Mindeközben a Middlesbrough a Sheffield Wednesday ellen, míg a Huddersfield a Millwall ellen szerepel.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak, és a következő időpontban voltak érvényesek: 2020 július 22., 13:00CET!

Íme az utolsó forduló további programja:

július 22., szerda

Borítókép: Forrás: Sportfogadas.org