Még csak egy mérkőzést kell megnyernie Novak Djokovicnak ahhoz, hogy Grand Slam-győzelmeinek gyűjteményébe beilessze a rekord egyenlítő 22. rangos sikerét. A szerb nyerőgépet az a Stefanos Tsitsipas állítaná meg, aki a papírforma borulásának esetében nem csak első Grand Slamjét nyerné meg, hanem a világranglista éllovasává is először válna.

Novak Djokovic 070
Novak Djokovic már kilencszer emelte a magasba a Norman Brookes Trophyt (Fotó: Leonard Zhukovsky / Shutterstock.com)

Hazatért a főnök

A szerb kilencszeres bajnok igazolta a bukmékereknek a tornát megelőző elvárásait és nagyon magabiztosan masírozott a versenytábla alsó ágáról a döntőbe. Még úgy sem kaptak rajta fogást ellenfelei, hogy állítólag egy sérülés zavarta menetelése során. Erről sok szóbeszéd keringett a rajongók körében, de az elseprő eredményei miatt, nem lehet befolyásoló tényezőként említeni.

A volt világelső (ATP 5.) gémeket is alig veszített idén Melbourneben, az egyetlen ellenfele, aki nagy nehezen elvett egy szettet, az a nem túl közismert Enzo Couacaud volt a második fordulóban. Novak ismét egy erődemonstrációt tartott az Australian Open közönségének és a híres fogadójátéka szinte teljes mértékbe hatástalanította az ellenfeleinek szerváit. A Tommy Paul elleni elődöntőjének első játszmájában egy 5-1-es előny kicsúszott az ujjai közül, de a 7-5-re zárt, majd a következő két felvonást 6-1-re illetve 6-2-re nyerte.

A párizsi rémálmot felejtené

Tsitsipas (ATP 4.), akiről a Karen Khachanov elleni elődöntőjét megelőzően írtunk, simán igazolta a papírformát még akkor is ha egy szettet majdnem nyert helyzetből elbukott. Immár másodjára próbálkozhat Grand Slam-döntőt nyerni miután a 2021-es Roland Garroson két szettes előnyből sem tudott nyerni ugyancsak Novak Djokovic ellen. Stefanost most még a párizsinál is nehezebb feladat várja amire az egymás elleni mérleg is kegyetlenül rámutat. Az eddigi tizenkét hivatalos mérkőzésükből, Novak tízet nyert és kemény borításon 5-2 az állás. A görög játékos 2019 óta nem tudta legyűrni ellenfelét. A tavalyi idény végén háromszor is összecsaptak fedett kemény játékfelületen (Asztanában, Párizsban és az ATP Finalson) és Tsitsipas csupán egy szettet tudott nyerni ezeken.

Bárhogyan is nézzük, nem áll túl jól a szénája a tizenegy évvel fiatalabb Stefanosnak és szinte hibamentes támadó játékra lenne szüksége, hogy esélyt adjon magának. A Rod Laver Aréna Djokovic második otthonának is mondható, hiszen itt nyerte a legtöbb rangos bajnoki címét. Nagyon valószínű, hogy a 2008-ban Jo-Wilfried Tsonga ellen elkezdődött győzelemsorozat egy újabb sikerrel bővül. Amennyiben ez a fogatókönyv igazolódik, a szerb bajnok 22-ik Grand Slam-győzelmét ünnepelhetné amellyel beérné riválisának, Rafael Nadalnak rekordját. Aki nyeri a döntőt a világelsőséget is megkapja. Ne feledd, hogy a döntőre megtett fogadásoddal még esélyed van részt venni az Unibet nyolc millió forintos fogadás bajnokságán.

január 29., vasárnap

Tipp Szett hendikeppel Tsitsipas, Stefanos +2.5 @ 1.60

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023.01.27., 18:40.