Hat évre a legutóbbi top 20-as győzelme óta, Andy Murray hatalmas harc után búcsúztatta Matteo Berrettinit és sikerének folytatása is lehet ha maradt még elegendő ereje a háromszoros brit Grand Slam-bajnoknak.

Andy Murray - széles 2
Andy Murray visszapörgette az éveket Melbourneben (Fotó: Leonard Zhukovsky / Shutterstock.com)

A volt világelső és egyben ötszörös(!) Australian Open-döntős Murray (ATP 66.) egy Sebastian Kordától elszenvedett vereséggel kezdte az idényt Adelaideben, de a Melbourne-i nyitókörös bravúrja mindenképp feledtethette annak keserűségét.

A rutinos játékos az élvonalú olasz ellenfelével közel öt órát küzdöttek és az ötödik játszma tie-breakje döntötte el a továbbjutó személyét. Valószínűleg, nehéz lesz Andynek kihevernie ezt az erőfeszítést, de legalábbis papíron Berrettininél könnyebb kihívóban lesz része a rangos esemény második fordulójában.

A háló túloldalán a hazai Thanasi Kokkinakis (ATP 159.) lesz, aki bár a tavaly párosban bajnok lett az ausztrál Grand Slamen, egyéniben a legjobb eredményét egyenlítette a második fordulóba való jutásával. Miután a tavalyi szezon elején Adelaideban megszerezte első egyéni ATP tornagyőzelmét, az idei évben is jól szerepelt a felvezető eseményen, amelynek most az elődöntőjéig jutott el, többek között Andrey Rublevet is verve.

Melbourneben nem kellett sokat izzadnia a nyitómeccsén Fabio Fognini ellen, mivel csak öt gémet veszített a három játszma alatt. A huszonhat éves ausztrál valószínűleg frissebb lesz fizikai szempontból brit ellenfelénél, de a rutinfölénye kárpótolhatja Murrayt egy bizonyos szintig. Egyetlen egymás elleni meccsüket a 2015-ös Davis Kupában játszották és Murray simán nyert, de akkor Andy egy sokkal magasabb színvonalon volt.

Ne feledd, hogy az Australian Openre megtett fogadásaiddal részt vehetsz az Unibet nyolc millió forintos fogadás bajnokságán és megnövelt nyereményeket is bezsebelhetsz.

január 19., csütörtök

Tipp Szett hendikeppel Murray, Andy +1.5 @ 1.63

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023.01.18., 14:58.