Csak a statisztikára hagyatkozva, nem lenne logikus Magda Linette győzelmére tippelni az Aryna Sabalenka elleni elődöntőben, de a sport nem mindig a számok összege.

Magda Linette 013
Magda Linette már csak egy lépésre a Melbourne-i rangos döntőtől (Fotó: Mai Groves/Shutterstock.com)

Eddigi legjobb Grand Slam-szereplése  a harmadik kör elérése volt a lengyel játékosnak, aki immár a harmadik képviselője országának az utóbbi tíz évben az Australian Open elődöntőiben Agnieszka Radwanska és Iga Swiatek után.

Igazán figyelemreméltó játékot mutatott Melbourneben és csak a második fordulóban, Anett Kontaveit ellen veszített szettet annak ellenére, hogy többek között még legyőzte a tornagyőzelemre is esélyesnek vélt Caroline Garciát és a volt világelső Karolina Pliskovát is.

Tudni kell róla, hogy Magda (WTA 45.) két WTA bajnoki címmel rendelkezik (Hua Hin 2020, New York 2019), amelyeket hasonló kemény borításon szerzett, de akkor is meglepők ausztráliai bravúrjai. Elődöntős ellenfele, Aryna Sabalenka (WTA 5.) negyedik alkalommal találja magát rangos tornán az utolsó négy között, de még nem sikerült döntőbe jutnia.

A támadó hajlamú és hatalmasan szerváló fehérorosz játékos szettvesztesség nélküli tornagyőzelemmel kezdte az idényt Adelaideben és Melbourneben is ilyen stílusban folytatta. Megemlítendő, hogy egyetlen élvonalú ellenfele Belinda Bencic volt a nyolcaddöntőben és a svájci olimpiai bajnok volt az egyetlen, aki egy játszmát a hosszabbításokig tudott nyújtani ellene.

Sabalenka egy teljesen más színvonalat jelent Linettenél, akit mindkét eddigi összecsapásukon 2-0-ra vert. A mérkőzések hasonló kemény borításokon zajlottak és Magda az elsőn négy gémet, a másodikon pedig hármat gyűjtött csak össze. Az összkép és az oddsok toronymagas favoritja Sabalenka, de a fehérorosz, mint említve volt, egy alkalommal sem tudott átlépni a rangos fináléba három próbálkozásból.

Ne feledd, az Australian Openre megtett fogadásaiddal részt vehetsz az Unibet nyolc millió forintos fogadás bajnokságán.

január 26., csütörtök

Tipp Játék hendikeppel Linette, Magda +5.5 @ 1.64

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023.01.25., 10:30.