Sebastian Korda a pályafutásának első Grand Slam-negyeddöntőjére készül a rutinosabb Karen Khachanov ellen.

Sebastian Korda - széles 3
Egyenlíteni tudja édesapja AO-sikerét Sebastian Korda? (Fotó: FRANCESCO PANUNZIO/Shutterstock.com)

A 2018-as juniorbajnok nagyszerű menetelésbe kezdett idén és miután az Adelaideben rendezett torna döntőjében Novak Djokovic szetthátrányból kellett fordítson ellene, Melbourneben az utolsó nyolc között van úgy, hogy a tavalyi és tavalyelőtti döntős Daniil Medvedevet is verte többek között. Az említett orosz játékos elleni sima győzelem után, kemény próba következett a nyolcaddöntőben, ahol Hubert Hurkaczot az ötödik játszma tie-breakjében verte. A huszonkét éves amerikai játékos (ATP 31.) fölényes egymás elleni mérleggel indul az orosz vetélytársa elleni mérkőzésre. Az első összecsapásukat ugyan elveszítette döntő szettes küzdelem után a 2021-es Wimbledon gyepén, de a következő két meccsüket, amelyek a tavaly kemény borításon zajlottak Cincinnatiben és Antwerpenben, már szettvesztesség nélkül nyerte.

Khachanov (ATP 20.) eddigi legjobb Grand Slam-eredménye a tavalyi US Open-elődöntője volt és úgy látszik, hogy építeni tudott rá, mert a Melbourne-i kemény borításon is remekel. Két négyszettes meccset játszott, az utóbbin Frances Tiafoet búcsúztatta. Azután a nyolcaddöntőt könnyűszerrel oldotta meg, mivel Yoshihito Nishioka az első két játszmában fel se került az eredménytáblára. A huszonhat éves Khachanov rutinfölényével számolni kell, mivel amellett, hogy a rangos tornákon már több alkalommal is hosszas menetelései voltak, az ATP Touron is bizonyított 2018-ban a párizsi fedett kemény borításon nyert Masters bajnoki címével. Az Australian Openen mutatott játékuk alapján, Korda még így is valamivel esélyesebbnek tűnik, a kérdések viszont azok, hogy mekkora lesz a fizikai teljesítőképessége és mennyire tudja mentálisan kezelni a pillanat fontosságát.

Ne feledd, hogy az Australian Openre megtett fogadásaiddal részt vehetsz az Unibet nyolc milliós fogadás bajnokságán is.

január 24., kedd

Tipp Szett hendikeppel Khachanov, Karen +1.5 @ 1.62

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023.01.23., 09:46.