Pályafutásának első Grand Slam-negyeddöntőjében, Tommy Paul az idei idényig csak amerikai földön játszó honfitársával, Ben Sheltonnal csap össze.

Tommy Paul - széles 4
Tommy Paul lehet a legjobban teljesítő amerikai játékos (Fotó: Maksim Konstantinov/Shutterstock.com)

A huszonötévesen rutinosnak mondható Tommy (ATP 35.) karrierje elején a salakon gyűjtögette az alacsonyabb rangú ITF bajnoki címeket, de idővel, mint ahogyan az az amerikai játékosok esetében szokás, a kemény borításon is kezdett Challenger-sikereket gyűjteni. Első ATP bajnoki címét 2021-ben szerezte Stockholmban fedett kemény játékfelületen. Eddigi legjobb rangos tornán elért eredménye a tavalyi Wimbledon-nyolcaddöntője, de a Melbourne-i Grand Slamen akár elődöntős is lehet, mert favoritként indul honfitársával szemben. Talán az Alejandro Davidovich Fokina elleni öt szettes bravúrja után, melyet a második fordulóban produkált, nem gondoltuk, hogy ennyire hosszú lesz menetelése, de Paulnak sikerült a folytatásban könnyedén legyőzni egy másik honfitársát, Jenson Brooksbyt három szettben és a tapasztalt Roberto Bautista Agutot négyben.

A húsz éves Ben (ATP 89.) csak idén kezdett el idegen földön játszani miután a tavaly három tengerentúli kemény pályás Challenger-tornát nyert. A selejtezőkből indulva, Adelaideben sikerült egy főtáblás meccsen túljutnia, de azután kikapott Quentin Halystől. Melbourneben már a nyitómeccsén kemény próbára tette őt Zhizhen Zhang, akit a mérkőzésük döntő szettjének tie-breakjében győzött le. Nicolas Jarry és Alexei Popyrin ellen három játszma már elegendő volt számára, viszont a nyolcaddöntőben nagyon meg kellet izzadnia a szintén amerikai J.J. Wolf ellen, mert döntő szettes összecsapásuk három tie-breaket is igényelt. Ez már lehet, hogy egy kicsit túl sokat elvesz majd játékából és ilyen fontos alkalomkor egy rutinos ellenféllel szemben nagyon sokat számíthat minden részlet, mint ahogyan ezt a Karen Khachanov - Sebastian Korda negyeddöntőben is tapasztalhattuk.

Ne feledd, hogy az Australian Openre megtett fogadásaiddal részt vehetsz az Unibet nyolc millió forintos fogadás bajnokságán.

január 25., szerda

Tipp Játék hendikeppel Paul, Tommy -3.5 @ 1.66

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023.01.24., 07:47.