A 2021-es Roland Garros fináléját két szettes előnyből elbukó Stefanos Tsitsipas a Melbourne-i kemény borításon egy meccstávolságra van egy újabb esélytől, hogy Grand Slam-győzelemért játszhasson. Emellett, a világelsőséget is bónuszként kapná ha a rangos torna bajnokává avatnák.

Stefanos Tsitsipas 076
Még két meccset kell nyernie Stefanos Tsitsipasnak ahhoz, hogy Grand Slam-győztes és világelső is legyen Melbourneben (Fotó: Alex Bogatyrev/Shutterstock.com)

Azért ne kalandozzunk még túl messzire, mert először Karen Khachanov ellen kell kiállnia az elődöntőben, majd egy esetleges győzelem esetén, nagy valószínűséggel, a kilencszeres bajnokkal, Novak Djokovic-al kell szembenéznie, aki az említett párizsi döntőben verte őt. Stefanos (ATP 4.) az Australian Openen zsinórban harmadjára van az utolsó négy között és ezúttal átléphet ezen az eddig magasnak tűnő küszöbön. A United Cup-os szerepléseit is beszámolva, már kilenc egymás utáni megnyert meccsnél tart. Melbourneben szinte hibátlanul haladt előre, egyetlen igazán élvonalú ellenállásba csak a nyolcaddöntőben ütközött Jannik Sinner személyében, akit döntő játszmában búcsúztatott. A negyeddöntőben az ígéretes Jiri Leheckának foszlatta álmait.

Karen (ATP 20.) a tavalyi US Openen játszott első Grand Slam-elődöntője után, Melbourneben ismét egy meccstávolságra van a döntőtől, de ezért egy olyan játékost kellene vernie, akitől még szettet is alig sikerült elvennie mostanáig. Mind az öt egymás elleni hivatalos meccsüket az orosz játékos elveszítette és szettet is ezekből csak kettőn szerzett. Az idei Australian Openen Jason Kubler és Frances Tiafoe ellen a második és harmadik fordulóban veszített egy-egy játszmát. A nyolcaddöntőben leseperte a pályáról Yoshihitó Nishiokát, majd a negyeddöntőben a kétszeres döntős Daniil Medvedev legyőzőjét, Sebastian Kordát búcsúztatta. Az amerikai játékos két szettes hátrányban sérülten visszalépett. Bár Khachanov két egymás utáni Grand Slam-elődöntőnél tart, még most sem érződik elég erősnek, hogy veszélyeztesse az élvonalat, ezért egyértelmű favorit a görög vetélytársa.

Ne feledd, hogy az Australian Openre megtett fogadásaiddal részt vehetsz az Unibet nyolc millió forintos fogadás bajnokságán.

január 27., péntek

Tipp Játék hendikeppel Tsitsipas, Stefanos -2.5 @ 1.53

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023.01.26., 07:55.