A huszonegyszeres Grand Slam-bajnok a pályafutásának legjobb idénykezdésének örvendhet és egy lépésre van az idei harmadik tornagyőzelmétől.

Rafael Nadal (Fotó: FiledIMAGE/shutterstock.com)

Rafa (ATP 5.) mind a tizennégy meccsét megnyerte 2022-ben és ez a sorozat által begyűjtötte a Melbourne-i Summer Set és Australian Open bajnoki címeket, most pedig ha sikerül legyőznie Cameron Norrie-t (ATP 12.) a döntőben, akkor Acapulcoban is győztessé avatják. Nadal Mexikóban kategorikus győzelmekkel haladt előre, még a jövő héttől az új ATP világelső, Daniil Medvedev sem számított neki nagy akadálynak (6-3, 6-3). Norrie a Delray Beachben szerzett bajnoki címe után érkezett Acapulcoban, ahol folytatta nyertes meccseinek sorozatát, csupán John Isnernek sikerült a nyolcaddöntőben szettet nyernie ellene ezen a héten. A brit játékos az elődöntőben Stefanos Tsitsipast 6-4, 6-4-re verte.

Nadal háromszoros bajnok Acapulcoban (2005, 2013, 2020) és 3-0-ra vezeti Norriet az egymás elleni összecsapásokon. Mindhárom mérkőzésük a tavaly zajlott, először az Australian Openen kemény borításon, majd Bacelonában és a Roland Garroson salakon találkoztak. Rafa szettvesztesség nélkül pipálta ki ezeket és látva a mostani játékformáját, elég valószínű, hogy Cameron a negyedik alkalommal sem tud majd szettet nyerni a spanyol ellen.

február 27., vasárnap

Tipp: Fogadás szettre 2-0 @ 1.71

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2022.02.26., 11:09.