Nem csak a magánéletben rendkívüli Alexander Shevchenko számára a 2023-as év, szakmai szempontból sem panaszkodhat, mivel első alkalommal nyert két Challenger bajnoki címet ugyanabban az idényben.

Alexander Shevchenko 010
A US Open előtt, Alexander Shevchenko verni tudta kemény pályákon Sebastian Kordát és Fucsovics Marcit is. (Fotó: Christian Bertrand/Shutterstock.com)

Januárban a tenerifei kemény borításon bizonyult a legjobbnak, majd áprilisban a madridi salakon nem talált legyőzőre a huszonkét éves orosz játékos (ATP 86.). Bár a spanyol kemény játékfelületen szerzett tornagyőzelme a pályafutásának legértékesebb sikere az összdíjazás szempontjából (118.000 euró), Alexander a salakon nyert több meccset az utóbbi három évben. Szépen menetelt a US Opent előtt a washingtoni kemény borításon, de az amerikai Grand Slam után a szemcsés felületre váltott vissza és nemrég elődöntőzött egy lengyelországi Challengeren. A kazahsztáni "hard"-hoz hasonló típusú pályákon, Potapova jegyese idén 16 mérkőzést nyert, ami jobb teljesítmény a nyitómeccses ellenfeléénél.

Van De Zandschulp csak pár meccset nyert április óta

A huszonhét éves Botic Van De Zandschulp (ATP 68.) régóta nincsen abban a formában, amellyel 2021-ben a US Open negyeddöntőjéig menetelt. Idén csak tíz meccset nyert kemény borításokon, de az a tény még aggasztóbb, hogy a Davis Kupában való szereplésein kívül, április vége óta csak két mérkőzést nyert. Ezeknek a gyengébb eredményeinek a tükrében, a bukmékereknek az oddsaival ellentétben, mi inkább Shevchenkót emelnénk ki esélyesebbnek a továbbjutásra, azonban a holland játékos a nemzeti színeit képviselve, pár napja egy hangzatos győzelmet szerzett a világranglista 13. játékosa, Tommy Paul ellen. Azt is meg kell viszont még említeni, hogy az amerikai teniszező a US Open nyolcaddöntője óta az összes meccsét elveszítette. Szerintünk, Van De Zandschulpnak ez a Tommy Paul elleni győzelme nem változtat annyira a helyzetképen és a pakliban akár a papírforma borulása is benne lehet.

Részletek a tenerifei Challenger döntőjéből, amelynek megnyerésével Alexander Shevchenko karrierjének eddigi legértékesebb bajnoki címét szerezte meg.

szeptember 27., szerda

Tipp Szett hendikeppel Shevchenko, Alexander +1.5 @ 1.60

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 szeptember 26. 16:38 UTC.