Régi ismerősökkel találkozunk az Új-Zéland legnagyobb városában rendezett torna negyeddöntőiben, a Philipp Kohlschreiber és Fabio Fognini közötti összecsapás igazi csemegének ígérkezik.

Kohlschreiber nyer 1.67 Fognini nyer 2.20
Kohlschreiber győz 2-0-ra 2.70 2-1-re 4.10
Fognini győz 2-1-re 5.00 2-0-ra 3.80
Játékok száma 22.5 Alatt 1.95 22.5 Felett 1.84
Szettek száma 2.5 Alatt 1.60 2.5 Felett 2.30

A tehetséges, de lobbanékony Fabio a tavaly a legeredményesebb idényének örvendhetett, amely 3 tornagyőzelemmel és a világranglista 13. helyével zárult számára. Bár a 32. életévében van már, mostanság kezdett el csak figyelemreméltóbb folytonosságot pályafutásába illeszteni. Nem az adottság volt sosem nála a kérdés, hanem az ezzel való élni tudás. Az indulatosság és a mentális túlfűtöttség eddig nem engedte az olasz játékost, hogy igazán a tehetségéhez méltó eredményeket érjen el. Az kevésbé valószínű, hogy egy lényegesen új karriert varázsol magának ezután, de tehetségének lendülete akár még magával ragadhatja néhány szép eredmény erejéig.

Kohlschreiber, aki szintén a tehetséges és esztétikus játékkal rendelkező teniszezők körébe tartózik, már hosszú évek óta a középmezőny markáns tagja. Ütéseinek tisztasága mindenki által elismert és még 35 éves korában is a 34. a világranglistán. Már egyre nehezebbnek látszik neki jelentősebb eredményeket elérni, de ahogyan a tavaly is még bizonyította, képes alkalmanként a nagyobbakat is verni.

Philipp Kohlschreiber (Fotó: action sports / Shutterstock.com)

Kettőjük meccsében a folytonosság a német játékos erénye, és emiatt kissé esélyesebb (1.67) is a bukik szerint az olasznál (2.20). Fognini viszont versenyképesebb színvonalon játszik. Az olasz játékosnak indítványozóbbnak kell lennie, mert a hosszabb labdamenetek esetén Philipp felülkerekedése a valószínűbb. A német játékosnak önbizalmában sem lehet sok rés, mivel kilenc mérkőzésből, hetet nyert Fognini ellen. Ez már jelentős mentális előnynek számíthat.

További kiemelt csütörtöki meccsek:

Fogadj teniszre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2019.01.09. (11:35).