David Ferrer a tavaly nyert legutóbb ATP tornát. Ettől a tornagyőzelmétől egy teljes év telt el, mert pontosan Bastad városa volt ennek színhelye.

Kissé árnyékba szorult a spanyol játékos az utóbbi időben, mert eredményei nagyon leívelő irányt vettek. Ennek ellenére, a harcias David még mindig (szinte meglepően) jól tartja magát a világranglistán. Jelenleg a 39. helyet foglalja el és igazán jót tenne neki ha védeni tudná a svédországi címét.

David Ferrer (Fotó: Christian Bertrand / Shutterstock.com)

A 36 éves, volt top 3-s játékos viszont nem sok biztató jelet mutatott, hogy erre képes lenne. Függetlenül a borítástól, még két meccsgyőzelmet sem volt képes összekötni egy jó ideje. Utolsó nevéhez méltó eredményt a tavaly augusztusban, Cincinnatiban érte el, ahol az elődöntőig menetelt. A nagy salakspecialista visszatérve a múlt évi egyetlen sikerének színhelyére, több önbizalommal talán eredményesebb lesz. Itt Bastadban a hetedik kiemelt, és olyan játékosok közül kellene az utolsó talpon maradó legyen, mint például Schwartzman, Pablo Carreno-Busta, Fognini vagy épp Gasquet. Tehát, Ferrernek nem lesz egyáltalán könnyű hete. Mégis, következő meccsét elméletileg nyernie kéne még akkor is ha a 19 éves ígéretes Casper Ruud lesz az ellenfele.

Casper Ruud (Fotó: CP DC Press / Shutterstock.com)

Annak ellenére, hogy a spanyol játékos szorzója 1.54 és a norvégé pedig 2.48, Ferrernél már semmi sem biztos. A kort leszámítva (hiszen David majdnem kétszer annyi idős mint ellenfele), minden Ferrer mellett áll. Ferrer neve súlyának, karrierje vívmányainak és tapasztalatbeli fölénye, a papírforma szerint elegendőnek kéne lenniük a továbbjutáshoz. Ruud tehetségéről már sokat beszélt a teniszvilág és habár a világranglistán még a 147. helyen álló tizenéves norvég srác eredményeivel nem bizonyított, kis odafigyeléssel lehet még ebből izgalmas meccs.

Kiemelt csütörtöki ATP és WTA meccsek:

  • John Millman - Federico Delbonis: 2.05 - 1.78 (ATP Bastad - salak)
  • Evgey Donskoy - Damir Dzumhur: 4.00 - 1.25 (ATP Umag - salak)
  • Martin Klizan - Robin Haase: 1.76 - 2.07 (ATP Umag - salak)
  • Ons Jabeur - Vera Zvonareva: 1.66 - 2.23 (WTA Bukarest - salak)
  • Anna Karolina Schmiedlova - Laura Siegemund: 2.55 - 1.52 (WTA Bukarest - salak)
  • Eugenie Bouchard - Viktorija Golubic: 1.76 - 2.07 (WTA Gstaad - salak)
  • Patty Schnyder - Samantha Stosur: 3.75 - 1.28 (WTA Gstaad - salak)


Fogadj teniszre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.