Mégis látszik a fény az alagút végén Stanislas Wawrinka számára, aki már az utolsó nyolc között van az 500-as kategóriájú tornán.

Stanislas Wawrinka (Fotó: action sports / Shutterstock.com)

A háromszoros Grand Slam-bajnok nem túl fényes idényt futott be, hiszen több meccset veszített mint amennyit nyert és így a ranglistán sem tudott lényegeset előre ugrani felépülését követően. Mégis, a svájci játékos (ATP 194.) számára egy új kezdet lehet az e heti torna, ahol nyitómeccsén az idei US Open döntősét, Casper Ruudot, majd a nyolcaddöntőben a nemrég San Diegoban bajnoki címet szerző Brandon Nakashimát verte. Bázeli menetelését egy szeptember végi Metzben elért elődöntő előzte meg. A francia tornán, többek között, Daniil Medvedevet is verte. Biztató részletnek számíthat az is, hogy ismét Magnus Norman az edzője, akinek útbaigazításával csúcsformáját érte el évekkel ezelőtt.

Két ilyen mérkőzés után Stant a negyeddöntőben sem lehet leírni Roberto Bautista Agut ellen. Az oddsok szerint esélyesebbnek látszó spanyol játékos (ATP 22.) idén bajnok lett Dohában kemény borításon és Kitzbühelben salakon. A US Open első fordulóját három szettben bukta a hazai J.J. Wolf ellen, de Asztanában az utolsó nyolc közé jutott. Roberto még nem veszített játszmát ezen a héten, első meccsén Laslo Djerét, másodikon pedig Andy Murrayt verte. Két alkalommal csapott össze már Wawrinkával, 2016-ban Szentpéterváron két szettben kikapott, majd 2019-ben Dohában két szettben nyert. A harmadik kemény pályás meccsük lehet a legszorosabb, de a svájci játékos nem tévedhet sokat.

október 28., péntek

Tipp Szettek száma Felett 2.5 @ 2.28

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek. 2022.10.28., 07:35.