A Kopaszi-gáton a versenytábla úgy szép múlttal rendelkező rutinos játékosokat, mint ígéretes és bizonyításra vágyó ifjakat jelenít meg a torna ennek a szakaszában.

A két nagy tapasztalattal rendelkező játékos, Andreas Seppi és Mikhail Youzhny az öregek csatáját fogják megvívni a negyeddöntőbe jutásért. Már egyikőjük sem kavar sok port a teniszvilágban, de tudásukat senki nem veheti el tőlük, így képesek néha-néha szép szereplésre. Főleg a nagyobb rajongói múlttal rendelkező teniszkedvelők számára lesz igazi csemege ez a két harmincas éveiknek közepén tartó játékos mérkőzése, de a fiatalabbak is megláthatják a tapasztalat előnyeit a játékban. Ha nem is olyan kiélezett már játékuk, de ettől még szép meccsre várhatunk.

Youzhny Mikhail. Fotó: sportfogadas.org

A tehetséges tini,  Denis Shapovalov váltja fel őket majd a pályán, így alkalmunk lesz egy teli lendülettel való, támadó játéknak tanúi lenni. Nem a salakon érvényesül legjobban játéka a fiatal kanadainak, de ettől még nagyon hatékony lehet. Ellenfele a világranglista 79. helyezettje, Nikoloz Basilashvili lesz. Denis nagy játékvággyal érkezett Budapestre, párosban is indult a tornán, de egy megnyert meccs után, a következő forduló már a végállomást jelentette számára.

Egy másik ifjú játékos, a német Maximilian Marterer, aki az Ausztrál Openen Verdascot, Indian Wellsen Karlovicot és itt Budapesten pedig Troickit verte, honfitársával Yannick Madennel fog játszani. Van rá lehetőség, hogy egy ugródeszkának számítson Max pályafutásában ez a budapesti torna. A címvédő, Lucas Pouille is szerepelni fog ma a napnak talán legérdekesebb meccsében, ellenfele az ausztrál John Millman lesz. Kétségkívül a francia játékos az esélyesebb, de Millman szokott előrukkolni néha meglepetésekkel. Még Borna Coricot is sikerült legyőznie Ausztráliában. Lucasnak hatalmas előny a salak borítás, de Millmant bátoríthatja az a tudat, hogy egyetlen egymás elleni meccsüket nyerte, még akkor is ha az fűvön zajlott.

Néhány szorzó a nap mérkőzéseire:

  • Andreas Seppi - Mikhail Youzhny   1.34 - 3.30
  • Nikoloz Basilashvili - Denis Shapovalov  2.25 - 1.64
  • Maximilian Marterer - Yannick Maden   1.64 - 2.25
  • Lucas Pouille - John Millman   1.30 - 3.60

Fogadj a nyolcaddöntőkre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.