A svájci háromszoros Grand Slam-bajnok felett oszladoznak a felhők és kezd újra veszélyt jelenteni az élvonal számára.

Habár Stanislas Wawrinka visszatérése a hosszú sérülése után nem alakult egyáltalán fényesre és lehangolónak mondható eredmények hosszú sorát volt kénytelen elviselni, végre mintha látszana némi fény az alagút végén. Mikor már-már kételkedhettek volna a rajongók abban, hogy ismét látni fogják a régi Stan The Man-t, a 33 éves játékos kezdi visszanyerni igazi játékformáját. A múlt héten Torontóban iszonyatosan nehéz, de egyben káprázatos meccseket nyert Nick Kyrgios és Fucsovics Marci ellen, majd talán az idény leglátványosabb összecsapásán, kemény harccal Rafael Nadal győzte le. Gyönyörű, támadó játékot produkált sok szép megoldással, az alábbi részlet csak egy példa, amellyel újra mosolyt varázsolt a rajongók arcára.

Ami ennél még fontosabb az, hogy némi folytonosságra is szert tett, mert a jó torontói játékát áthozta Cincinnatiba is, ahol első meccsén a világranglista 12. játékosát, Diego Schwartzmant verte (6-2, 4-6, 6-3).

A kemény próbák ezzel korántsem értek véget, mivel jelenleg a világranglista 151. helyét foglalja el és így a tornák sorsolásai még egy ideig brutálisak lehetnek számára. Erra jó példa, hogy a következő ellenfele nem más, mint Kei Nishikori, aki hozzá hasonlóan harcol, hogy visszanyerje régi játékformáját miután ő is sérüléssel volt kénytelen megküzdenie. A japán helyezése sem fényes, jelenleg csak a 23. a ranglistán. Talán furcsa lehet a nagy különbség a bukik által a továbbjutásra ajánlott szorzók között. Nishikori sokkal esélyesebb a papírforma szerint, de látván Stan utóbbi szerepléseit, a kimenetel mégsem annyira egyértelmű, még akkor sem ha a japán első fordulós könnyed győzelmére gondolunk a fiatal és roppant tehetséges Andrey Rublev ellen. Kei szorzója 1.52, a Wawrinkáé pedig 2.55.

Kei Nishikori (Fotó: Rena Schild / Shutterstock.com)

További kiemelt szerdai mérkőzések Cincinnatiból:

  • Denis Shapovalov - Kyle Edmund: 1.93 - 1.87
  • Kevin Anderson - Jeremy Chardy: 1.35 - 3.25


Fogadj a Cincinnati masters-re!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.