A Dubaiban zajló ATP500-as rangú torna elődöntői senkinek sem fognak csalódást okozni. Bár Roger Federer is a versenytáblán van és a reflektorfény nagy része őt illeti, mégis a Stefanos Tsitsipas - Gael Monfils összecsapásnak is sikerült figyelmet vonni magára, mivel a két játékos mintha elfelejtett volna veszíteni az utóbbi időben.

Gael (ATP 23.) az Ausztrál Opent követően 11 meccset nyert és csak egyet veszített. Ez a sikermenet a rotterdami (ATP500-as) tornagyőzelmet is magába foglalta. A francia játékosnak úgy látszik, hogy karrierjének is jót tesz a WTA-világbajnokkal, Elina Svitolinával való kapcsolata. Tsitsipasnak (ATP 11.) ez a meccs különleges jelentőséggel bír, mivel abban az esetben ha sikerül nyernie Monfils ellen, felkerül a top 10-be. Ki is nyilvánította tisztán, hogy mennyire nagy vágya, hogy minél előbb teljesítse ezt a kihívást. Neki is megvan minden oka a reménykedésre, mivel ő is egy hét meccsgyőzelmet tartalmazó sikersorozatot láncolt össze, amely a marseille-i (ATP250-es) tornagyőzelmet is magába foglalja.

március 01., péntek

Amikor két játékos remek formában találkozik

Két alkalommal találkoztak eddig és az állás 1-1. A tavalyi év októberében, Shanghaiban Stefanos nyert, az idén február elején, Szófiában pedig Monfils. Tehát ki lehet mondani, hogy nem idegen egyiknek sem a másik játéka.
Bár elég kiegyensúlyozott az összkép, mégis Monfils a bukmékerek esélyese, mivel értékesebb sikersorozatot sikerült összehoznia az utóbbi időben, és feljavult játékformájában még Stefanost is nemrég verte. Gael végre egy bizonyos folytonosságnak is örvend, ami feltétlenül szükséges volt az eredményességhez. Bár a görög játékos lesz az indítványozóbb, amennyiben a labdamenetekben nem tudja nyomás alatt tartani ellenfelét, Monfils esélyesebbé válik. Arra is ügyelnie kell, hogy ténylegesen sértő szögeket nyisson, mivel ellenfele híres a lábmunkájának gyorsaságáról és ellentámadásai nem lesznek kíméletesek. Tehát, Stefanos helyzete rizikósabb, ezért kérdésesebb a továbbjutása.

A francia minden bizonnyal azon lesz, hogy ismét minél többet mozgassa ellenfelét a szögek váltakoztatásával, mivel ez elég sok kihasználható térfelet szokott hagyni ha tenyeresével fonákját védve oldalra kiszorítják. Amúgy sem éppen mondható lábmunkájáról, hogy a legfolyékonyabb. Monfilsnak megvan az a taktikai ravaszsága, hogy alacsonyan pattanó, laposabb labdákkal el tudja azt érni, hogy kibillentse Tstsipast egyensúlyából. Stefanos ezt csak egy éles és pontos támadó játékkal akadályozhatja meg.

Néhány további szorzó a mérkőzésre:

Fogadás szettre 0-2 @ 2.85
Fogadás szettre 1-2 @ 4.00
Fogadás szettre 2-0 @ 3.85
Fogadás szettre 2-1 @ 4.70
Játék hendikeppel Monfils, Gael +3.5 @ 1.21
Játék hendikeppel Tsitsipas, Stefanos +3.5 @ 1.40
Játék hendikeppel Monfils, Gael -1.5 @ 1.87
Játék hendikeppel Tsitsipas, Stefanos +1.5 @ 1.91
Játékok száma Alatt 30.5 @ 1.30
Játékok száma Felett 30.5 @ 3.45
Szettek száma Alatt 2.5 @ 1.66
Szettek száma Felett 2.5 @ 2.20

A második elődöntő:

március 01., péntek

Fogadj teniszre!


18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2019.03.01. (10:09).