A szerb volt világelső már 2015 óta nem nyerte az évvégi világbajnokságot, viszont amennyiben nyeri a Taylor Fritz elleni elődöntőt és az azt követő döntőt is, akkor hatodik alkalommal lesz a torna bajnoka.

Novak Djokovic (Fotó: Victor Joly/Shutterstock.com)

A fedett kemény borításokra való visszatérése óta Novak (ATP 8.) szinte legyőzhetetlen. Ez idő alatt a tizenhét meccséből csak egyet veszített el, bajnoki címeket gyűjtött be Tel-Avivban és Asztanában, majd a párizsi Masters-döntőjét szettelőnyről bukta a nagyszerű formát elkapó Holger Rune ellen. Torinóban simán áthajtott Stafanos Tsitsipason és Andrey Rubleven, így a Daniil Medvedev elleni meccse előtt már biztosította a csoportból való továbbjutását, de a második orosz ellenfelét is legyőzte három szettben. Elődöntős vetélytársa, Fritz (ATP 9.) pályafutásának legeredményesebb idényén halad át. Az Indian Wells-i kemény borításon megnyerte első Masters bajnoki címét és emellett a legjobbnak bizonyult az Eastboune-i gyepen és a Tokió-i kemény játékfelületen is.

Bár a Japánban szerzett sikere után Bécsben is és a párizsi Mastersen is már a második meccsét elveszítette, Torinóban a csoportszakaszt egy Rafael Nadal elleni két játszmás győzelemmel kezdte. Casper Ruudnak sikerült őt legyőznie a mérkőzésük döntő szettjének tie-breakjében, viszont az amerikai játékos a mindent eldöntő harmadik csoportmeccsén Felix Auger-Aliassimenél bizonyult jobbnak szintén három szettben. Taylornak megvan az az előnye, hogy volt egy nap pihenési ideje az elődöntő előtt, viszont ennek kevés lehet a jelentősége egy olyan játékossal szemben, aki mind az eddigi öt hivatalos összecsapásukat nyerte. Az öt meccsükből Novak négyet szettvesztesség nélkül húzott be, egyedül a tavalyi Australian Openen kényszerítette Taylor őt döntő játszmára. Az említett Melbourne-i mérkőzésükön kívül, csak a szintén tavalyi és egyben legutóbbi mérkőzésük zajlott kemény borításon. Ennek a színhelye a párizsi Masters volt és Djokovic 6-4, 6-3-ra nyert.

november 19., szombat

Tipp Játék hendikeppel Djokovic, Novak -3.5 @ 1.81

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2022.11.18., 22:11.