Az első döntős Dominic Thiem (ATP 3.), aki három nagyon szoros szett után, a hatodik meccslabdáját értékesítve győzte le Novak Djokovicot 7-5, 6-7, 7-6-ra. Az osztrák játékos ismét bizonyította, hogy szintet lépett idén és immár Grand Slam-győztesként a nehezebb helyzetekben is mintha acélosabb, mint eddig volt. A világelső elleni meccsét már a második szett tie-breakjében megnyerhette volna, de Novak négy meccslabdát hárított, majd nyerte a szettet. Ez sok mást játékost mentálisan lerombolt volna, de Thiemet nem tette, mivel a harmadik játszma tie-breakjében 0-4-ről fordított és közel három óra játékidő után továbbjutott. Dominic összesen öt tie-breaket játszott az idei világbajnokságon, amelyből négyet meg is nyert. A világranglista harmadik játékosa másodjára van az idényzáró torna döntőjében, miután a tavaly is ugyancsak a végső szakaszig menetelt.

A második döntős Daniil Medvedev (ATP 4.), aki szintén egy izgalmas mérkőzésen 3-6, 7-6, 6-3-ra verte Rafael Nadalt, miután a spanyol a második játszmában a győzelemért adogatott. Az orosz a pályafutása legnagyobb címéért fog harcba szállni és még fényesebbé tenné azt a győzelemsorozatot, amely már a párizsi Masters-torna kezdete óta tart. Daniil az egyetlen ezen a világbajnokságon, aki minden meccsét megnyerte. Az orosz elődöntője is több, mint két és fél órát tartott és a Nadal elleni sikere egyben a kilencedik egymás utáni meccsgyőzelme november eleje óta, ami azt jelenti, hogy nem lesz könnyű a legjobb fizikai formáját nyújtania a döntőben. Az is viszont igaz, hogy Dominicnak is van bőven kipihenni valója, mert Londonban többször is éles helyzeteket kellett megoldania (amit az említett tie-breakjeinek száma is tükröz).

Thiem és Medvedev négyszer csapott eddig össze egymással (minden alkalommal kemény borításon), az osztrák 3-1-re vezet. Legutóbb az idei US Open elődöntőjében találkoztak, ahol Thiem 6-2, 7-6, 7-6-ra nyert. Medvedev egyetlen győzelmét 2019-ben Montrealban szerezte, ahol 6-3, 6-1-re verte Dominicot. Az tény, hogy Daniil nagyon elkapta a fonalat az év végén, de Thiem már rangosabb tornán is bizonyított. Szerinted, ki lesz az új világbajnok?

November 22. Vasárnap

16.00  Daniil Medvedev - Dominic Thiem    1.72    2.10


Fogadj az ATP Finalsra!


18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok a bet365 fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2020.11.22. (00:36).