Andrey Rublev az öt hivatalos Dominic Thiem elleni meccseiből kettőt elveszített, de az utóbbi hárman még játszmát sem veszített. Ezt a sorozatot folytatná a spanyol torna elődöntőjében.

Andrey Rublev (Fotó: lev radin / Shutterstock.com)

Míg az osztrák legutóbbi győzelme 2018 tavaszán jött, az oroszé 2020 őszén. Csak a kemény borításra szűkítve mérlegüket, ugyancsak Andrey vezet 2-1-re. Nagy a valószínűsége annak, hogy Rublev (ATP 9.) fölénye növekedjen Gijónban, mert a pillanatnyi játékformája is őt mutatja esélyesebbnek. Elég csak arra gondolni, hogy nemrég a US Openen negyeddöntőzött, majd utána Asztanában elődöntőzött. Eközben, Thiemnek (ATP 165.) elég gyenge eredményekben volt része, ugyanis csak második elődöntőjét játssza 2022-ben. Közel egy hónapja elkapott egy Challenger-döntőt fedett kemény borításon Rennesben, de ez nem sokat változtat az összképen.

Rublev döntő játszmában nyerte nyitómeccsét Ilya Ivashka ellen, de utána már két szett elegendő volt, hogy Tommy Pault búcsúztassa. Thiemnek három meccset kellett lejátszania az utolsó előtti szakaszig, legyőzöttei sorban Joao Sousa, Marcos Giron és Francisco Cerundolo voltak. Menetelése közben csak Giron ellen veszített játszmát, de a döntő felvonást nullára nyerte. A legutóbb júliusban Gstaadban nyert három meccset egymás után és akkor játszhatta a szezonjának első ATP-elődöntőjét, amit Matteo Berrettini ellen veszített el. Bár türelmes rajongóinak nagy örömöt szerezne, valószínű, hogy ezúttal sem ő lesz a döntős.

október 15., szombat

Tipp Játék hendikeppel Rublev, Andrey -3.5 @ 1.90

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2022.10.14., 21:40.