Carlos Alcaraz egyre közelebb van ahhoz, hogy visszaszerezze a világranglista első helyét.

Carlos Alcaraz 054
Carlos Alcaraz kemény borításokon mindig verte Jannik Sinnert. (Fotó: Leonard Zhukovsky/Shutterstock.com)

Az Australian Opent sérülten kihagyó spanyol játékos lecsúszott a második helyre, miután Novak Djokovic tizedjére nyerte az idénykezdő Grand Slamet, de hamarosan vissza veheti az éllovasi pozíciót. A dél-amerikai salakos tornákra tért vissza, ahol kiválóan szerepelt és bajnoki címet nyert Buenos Airesben, majd döntőzött Rio De Janeiroban. A kaliforniai Master-tornán sem hagyott alább, szettvesztesség nélkül jutott az elődöntőbe és így idei mérlege 12 megnyert és 1 elveszített meccs. Az utolsó négy között Jannik Sinner lesz az ellenfele, aki a negyeddöntőben a címvédő Taylor Fritz-et búcsúztatta.

Az olasz játékos (ATP 13.) Montpellierben, fedett kemény borításon szerzett idén bajnoki címet, majd utána hasonló környezetben döntőzött Rotterdamban. Indian Wellsben csupán Fritz ellen veszített mostanáig játszmát. A két elődöntős egymás elleni mutatója 3-2-es Alcaraz-előnyt mutat, de kemény borításon 2-0 a spanyol játékos javára. Legutóbbi összecsapásuk roppant kiélezett volt a 2022-es US Openen, amit Carlos döntő játszmában nyert meg (utólag a bajnoki címet is megszerezte) és látva a két ifjú formáját, ezúttal is egy szoros mérkőzésben lehet részünk. Nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy az öt mérkőzésükből, négyen a vesztes játékos is nyert legalább egy szettet.

március 18., szombat

Tipp Szettek száma Felett 2.5 @ 2.35

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 március 17. 6:56 UTC.