Nagy örömöt okozott az amerikaiaknak a húsz éves ifjú Melbourneben az utolsó nyolc közé jutásával, de azóta közel másfél hónap eltelt és nem nyert egy meccset sem. 

Ben Shelton 008
Ben Shelton, az egyik legígéretesebb amerikai fiatal teniszező. (Fotó: FiledIMAGE/Shutterstock.com)

A sikeres ausztrál Grand Slamen való szereplését követően, Ben (ATP 41.) két, szintén kemény borítású tornán indult. Delray Beachben Marcos Giron két sima játszmában búcsúztatta, azonban Acapulcoban döntő szettre tudta kényszeríteni az új fiatal szenzációt, Holger Runét, aki a tavalyi idény végén, Párizsban megszerezte első Masters-győzelmét. A kaliforniai játékfelület elméletileg fekszik neki, a tavaly három Challenger bajnoki címet gyűjtött hazájában kemény borításokon. Ha arra gondolunk, hogy Melboune-i menetelésének parazsa kissé kihűlt, akkor mit gondolhatunk ellenfeléről, aki idén csak egy meccset bírt megnyerni és azt is salakon?

A rutinos Fabionak (ATP 88.) nem igazán indult a legkellemesebben a 2023-as idény. Egyetlen idei legyőzöttje a 184. helyen álló Tomas Barrios Vera volt Rio De Janeiroban. Azután sikerült a brazil tornán kissé megizzasztani három szettben a dél-amerikai ATP500-as tornákon visszatért és remekül szereplő Carlos Alcarazt, de ez nem változtat az összképen. Fogninről tudni kell, hogy a tornagyőzelmei közül (van belőlük jó sok), csak egyetlen egyet szerzett kemény borításon (Los Cabos - 2018), a többieket salakon nyerte. Tud ő a kemény játékfelületen is roppant veszélyes lenni (amiről akár Rafael Nadal is mesélhetne - US Open 2015), de most nem abban a formában tűnik, hogy bizonyítani is tudja ezt Kaliforniában.

március 09., csütörtök

Tipp Játék hendikeppel Shelton, Ben -4.5 @ 2.00

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 március 7. 14:37 UTC.