Cameron Norrie eddigi két Alexander Zverev elleni mérkőzésén még játszmát sem tudott nyerni és habár a legutóbbi összecsapásuk óta szintet lépett, nem lenne igazán nagy meglepetés ha a forgatókönyv az eddigiekhez hasonló maradna.

Cameron Norrie (Fotó: Romain Biard / Shutterstock.com)

Mindkét eddigi meccsük 2019-ben, hasonló kemény borításon zajlott Acapulcoban és Montrealban. Érdekes külön megjegyezni, hogy ezeknek az összecsapásaiknak az első játszmái tie-breakekkel értek véget. A huszonhat éves Norrie (ATP 12.) annak a ténynek fényében, hogy 2021-ben első ATP-tornagyőzelmeit szerezte meg Los Cabosban és az Indian Wells-i Mastersen (ugyancsak kemény borításokon), többet remél majd ettől a mérkőzésüktől. Az viszont nem segít esélyein, hogy a huszonnégy éves Zverev (ATP 3.) még nála is jóval eredményesebb 2021-es idényt futott be. Alexander sorban nyert Acapulcoban (kemény borításon), Madridban (salakon), Cincinnatiban (kemény borításon), Bécsben és az ATP Finalsnak otthont adó Torinóban (fedett kemény borításokon). Emellett, a német játékos olimpiai bajnok is lett ugyancsak kemény borításon Tokióban.

Az nyilvánvaló, hogy Cameron most jobb játékos, mint három évvel ezelőtt volt, viszont marad az a kérdés, hogy még így is képes igazán felvenni a harcot az élvonallal? Pótjátékoskét két meccset játszhatott az idényzáró ATP Finalson, amelyeket el is veszített Casper Ruud és Novak Djokovic ellen, és bár Ruud ellen 6-1-re nyert egy játszmát, mégis az volt a látszat, hogy az élvonal még túl magas szintet jelent neki. Azzal azért mégis számolni kell, hogy ezúttal az eddigieknél egy szorosabb meccset harcolhat ki Zverev ellen.

Január 02, Vasárnap

09:00 Alexander Zverev - Cameron Norrie 1.20 4.33

Tipp

Mérkőzés eredménye és összesített játékok: Alexander Zverev 20.5 Felett 2.40

Fogadj teniszre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok a bet365 fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2022.01.01., 12:47.