Három amerikai játékos is pályára lép ma Lyonban. Közülük kettő egymás ellen fog játszani.

Jack Sock visszavágna honfitársának, Taylor Fritznek, mivel az idén Houstonban kikapott tőle. Az volt kettőjük egyetlen egymás elleni meccse salakon. Jack két alkalommal viszont sikerült nagy nehézséggel legyűrnie mai ellenfelét kemény borításon (Ausztrál Open, US Open 2016). Mint ahogy a houstoni meccsük részleteiből láthatjuk, most sem várhatunk kimondottan salakra jellemző játékot, de attól még a színvonal nem lesz alacsony, mert mindkét játékos gyönyörű nyerő ütésekre képes ezen a borításon is. Jack játéka változatosabb, de nem ezen a játékfelületen a legeredményesebb.

Annak ellenére, hogy Sock az utóbbi időben semmilyen jelentős eredménnyel nem büszkélkedhet, a világranglistán mégis a 15. helyet foglalja el és ő az esélyesebb játékos a papírforma szerint (1.67). Fritznek voltak megcsillanásai az idén, de amikor már várták volna tőle a folytonosságot, akkor fogyott el az üzemanyaga. Verdasco és Rublev elleni győzelmei Indian Wellsben vagy akár Querrey elleni győzelme Delray Beachben jelesek voltak, de elvétve jöttek és nem követte őket méltó folytatás. Az érdekes tény viszont, hogy a houstoni salakon négy figyelemre méltó meccset játszott honfitársak ellen, amelyeken Smyczeket, Ryan Harrisont és mai ellenfelét, Jack Sockot verte, majd az ugyancsak amerikai színekben játszó Steve Johnson ejtette ki a versenyből. Nem szabad elfeledni, hogy még csak 20 éves és előtte áll a jövő. Jelenleg a világranglista 70. helyezettje és már ilyen fiatalon büszke apa is. Sikerét ezen a meccsen 2.20-s szorzóval számolják.

Taylor Fritz (Fotó: action sports / Shutterstock.com)

John Isner is ma pályára lép, ellenfele a világranglista 97. helyezettje, Radu Albot, akivel harmadjára találkozik az idén. Albot nyert New Yorkban, Isner pedig Delray Beachben és mindkét meccs döntő játszmát igényelt. Az amerikai játékos a bukik szerint fölényesen esélyesebb 1.33-s szorzóval, Albot sikerét 3.30-s szorzó illet.

Fogadj teniszre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.