Nehéz, ugyanakkor elég jeles szereplést fejezett be az utolsó nyolc között Francisco Cerúndolo az olasz Mastersen, de tovább szépíteni a nem túl fényesre sikerült tavaszi salakos idényét. 

Francisco Cerúndolo 010
 Francisco Cerúndolo eddigi egyetlen ATP bajnoki címét 2022-ben Bastadban szerezte salakon. (Fotó: Celso Pupo/Shutterstock.com)

Leszámítva a római menetelését, amelynek során egymás után három döntő szettes meccset nyert, az argentin játékos (ATP 28.) nem kavart nagy port az európai salakon, mivel csak még Barcelonában tudott meccsgyőzelmeket összekötni. Ennek ellenére, volt néhány kiemelhető villanása, ugyanis Monte-Carloban verni tudta Cameron Norriet, Barcelonában Casper Ruudot és Rómában Jannik Sinnert. Első ellenfele a francia tornán szintén Dél-Amerikából származó salakszakértő lesz.

A világranglista 97. helyén álló Juan Pablo Varillas öt szettre kényszerítette Alexander Zverevet az idei Australian Open első fordulójában, azután szinte csak a lassú borításon játszott. Februárban Buenos Airesben a selejtezőkből az elődöntőig jutott, majd áprilisban a sanremoi Challenger döntőjét játszotta. Azóta viszont, a perui játékos csak két meccset nyert és ötöt veszített. Lyonban egy több mint három órás Albert Ramos elleni meccsel kezdett, aminek lehetnek majd nyomai a fizikai teljesítőképességén.

A statisztika három egymás elleni meccsüket tartja számon. Mindhárom összecsapásuk dél-amerikai Challenger-tornák salakján zajlott és Cerúndolo kettőt nyert ezekből. A jelenlegi formakülönbségre való tekintettel, Francisco most ATP-szintes győzelemmel növelheti fölényét ha igazolja a papírformát.

május 23., kedd

Tipp Játék hendikeppel Cerundolo, Francisco -3.5 @ 1.70

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 május 23. 5:32 UTC.