Manapság talán furcsa látvány, hogy a vörös lassú borításon két kanadai játékos kerüljön egymással szemben egy ilyen ragos torna nyolcaddöntőjében.

Erre a helyzetképre lesz példa a csütörtöki Denis Shapovalov - Milos Raonic összecsapás. Általában a amerikai kontinensről származó játékosok nem igazán remekelnek ezen a borításon, hiszen nem ezen a játékfelületen nőnek fel, és kevesebb alkalommal játszanak salakon a karrierjük elején. Ha kanadai játékos kerül valahol szóba, már automatikussá vált az a tény, hogy egy támadó, gyors pályára szakosodott játékstílussal rendelkező teniszező képe körvonalazódjon az ember eszében. Ezt helyzetképet nagyon jól szemléltetik Raonic és Shapovalov eddigi eredményei ezen a borításon. Milos, aki már annyi éve az ATP legjobbjai között van, még soha nem nyert tornát salakon, az ifjú Denis pedig ezen a héten Madridban szerezte meg első meccsgyőzelmét a lassú borításon.

Denis Shapovalov (Fotó: lev radin / Shutterstock.com)

De a statisztika az csak statisztika és bármikor borulhat, főleg ha a támadó játék a salakra szükséges jó lábmunkával, jó egyensúlyérzékkel, jó állóképességgel, türelemmel és folytonossággal is társul. Raonic előző mérkőzésén kisebb méretű meglepetést okozván Grigor Dimitrovot ejtette versenyből, Shapovalov pedig azt a veszélyes Benoit Pairet verte, aki Lucas Pouillet búcsúztatta az első fordulóban Madridban. Kétségkívül a rutinos Raonic indul esélyesként (1.34), de az ígéretes Shapovalovon, aki a fiatalság adta lendülettel és bizonyítási vággyal érkezik, nem lehet csak úgy áttekinteni ezen a mérkőzésen (3.30). A meccs érdekességét az is fokozza, hogy ez lesz az első alkalom, hogy a két játékos egymás ellen fog játszani.

A női mezőnyben szintén érdekes meccseknek lehetünk ma tanúi. Talán a legizgalmasabb közülük a Simona Halep - Karolina Pliskova összecsapás lesz. A világelső és kétszeres címvédő az esélyesebb (1.45), hiszen még játszmát sem vesztett idáig a spanyol tornán és az egymás elleni meccseken is határozott 7-1-re vezet, de Pliskova még WTA salakos versenyen nem vesztett meccset az idén, annak ellenére, hogy sok nehéz ellenféllel kellett szembenéznie mint például Ostapenko, Azarenka vagy épp Sloane Stephens. A cseh játékos sikere 2.75-s szorzót ér.

 A csütörtöki nap további kiemelt meccsei:

  • Borna Coric - Dominic Thiem:    2.25 - 1.65
  • Daria Kasatkina - Petra Kvitova:    2.60 - 1.50

Fogadj a madridi tornára!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.