A nagy mosollyal rendelkező, 33 éves Marcos Baghdatis még bizonyít harci erőt Montpellierben, de a címvédő Lucas Pouille még így is most túl kemény diónak látszik. 

A 2006-os Ausztrál Open karizmatikus döntősét már régóta elkerüli a reflektorfény, de akkor is egy érdekes szereplője marad a teniszvilágnak. Jelenleg a 128. helyen áll a világranglistán, és már sok Challenger-tornán is részt vesz, legutóbbi megjegyzendő eredményét szinte egy évvel ezelőtt érte el Indian Wellsben, ahol ugyancsak a selejtezőiből indulva a Masters-torna nyolcaddöntőjéig jutott. A volt top 10-es (8.) játékos már 2010 óta nem nyert élvonalú ATP-tornát, így nem kell csodálkozni, hogy van aki nehezebben emlékszik rá, annak ellenére, hogy egy rendkívüli tehetséggel rendelkező játékos. Pályafutását nem kerülték el a sérülések és nem tudta igazán elkapni azt a folyamatosságot, amely adottságaihoz illő eredményekhez lett volna szükséges.
Egy kis példa, hogy mire képes:

Öröm nézni

Technikai tehetsége, taktikai okossággal is párosul, de összpontosítása nem volt a legjobb. Talán jelen pillanatban fizikai teljesítőképessége már nem a régi, de mindenképp egy kellemes élmény marad a rajongók számára játékát látni.

Kreatív mérkőzésben lesz részünk, mivel Marcos és Lucas is változatos játékkal és természetes ütésekkel rendelkeznek. A francia (az idén Ausztrál Open elődöntős volt) most egy sokkal magasabb színvonalat képvisel. Sértőbb és élesebbre tudja emelni játékát mint Baghdatis jelen pillanatban. Ettől függetlenül, nem egy lehengerlő játékos, ami azt jelenti, hogy Marcosnak is esélye lesz labdába ütni. A ciprusi játékos eképpen esélyt kaphat kibontakozni, de ehhez nagy szüksége lesz a szervájára és egy bizonyos folytonosságra, és mindenképp minél jobban kell majd kihasználnia az adódó pontzáró helyzeteket. Amennyiben Pouille gyorsítani fog a játék ritmusán, nem nagyon valószínű, hogy Baghdatis tudni fogja tartani a lépést ellenfelével. Baghdatis elméletben képes lehet egy olyan akár ritmust törő, támadó játékra, amely zavaró lehet Pouille számára. Csuklóból nagy labdagyorsításra képes, ami okozhat gondot bármelyik játékosnak a reagálási képesség terén. Robbanékony ütéseit a nyomatékos derékmozgásnak is köszönheti, amely roppant jó része általános ütőmozgásának. Kétségtelen, hogy Lucas az esélyesebb, de nem kell teljesen leírni a barátságos ciprusit.

Technikailag két ennyire tiszta ütésekkel rendelkező játékost elég ritka alakalom egyszerre pályán látni, ezért semmiképp ne kell kihagyni a látványosnak ígérkező mérkőzést.

február 07., csütörtök

További csütörtöki mérkőzések:

február 07., csütörtök

Fogadj teniszre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2019.02.07. (12:17).