Tíz év körkülönbség válassza el Gilles Simont és Lucas Pouillet, de a ranglistán ez nem érzékelhető. Mindketten elég mély hullámvölgyben vannak és hazai pályán próbálnak értékes pontokat szerezni, viszont ezen a héten egyiküknek korán búcsúznia kell a tornától.

A harminchét éves Gilles (ATP 130.) az idény elején Challenger-tornákon való részvételekkel próbált emelni az eredményességén, de azokon sem volt képes elkapni a fonalat. Indult az Australian Openen is, ahol már a selejtezőkben kikapott egy hazai játékostól, aki az 1085 helyet foglalja el a világranglistán. Montpellierben két kvalifikációs mérkőzést játszott és kemény küzdelmek árán, valahogyan a főtáblára jutott. A huszonhét éves ellenfelének, Lucasnak (ATP 156.) sem volt sok örömben része az utóbbi időben, hiszen szeptember végétől január végéig nem tudott még Challenger-mérkőzést sem nyerni. Az idényt három egymás utáni elveszített meccsel kezdte Melbourneben, Sydneyben, majd az Australian Openen. Ezeket követően, egy francia Challenger-tornán próbálkozott, ahol csak egy fordulón jutott túl, most pedig azon a tornán vesz részt, amelyet 2018-ban megnyert.

A két francia játékos négy alkalommal csapott össze mostanáig egymással és a tapasztaltabb Simon 3-1-re, kemény borításon pedig 2-1-re vezet. A legutóbb 2018-ban találkoztak Párizsban hasonló fedett kemény játékfelületen és Gilles 2-0-ás szettarányban nyert. Az első meccsük kivételével, a győztes mindig szettvesztesség nélkül nyert. A jelen helyzetkép szerint nem könnyű kiválasztani az esélyesebbet közülük, de talán Simon két selejtezőmérkőzése segíthetett elkapnia egy bizonyos folytonosságot ha közben nem fáradt el túl nagyon.

február 01., kedd

További kiemelt mérkőzések

Fogadj teniszre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok a bet365 fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2022.02.01., 08:05.