Marin Cilic mind az eddigi hét összecsapását megnyerte Borna Coric ellen és valószínű, hogy nem a nyolcadik mérkőzésük alkalmával fog változni a megszokott forgatókönyv.

Marin Cilic (Fotó: Rena Schild/Shutterstock.com)

Csak kemény borításon találkoztak mostanáig és legutóbb szintén Kanadában, Torontóban álltak szemben egymással 2018-ban, aminek három szettes Cilic-győzelem lett a vége. Marin (ATP 16.) idén nem remekelt a hasonló játékfelületeken, hiszen 9/7 a mérlege, de esélyesebb a továbbjutásra, mert Borna (ATP 150.) 2022-ben csak háromszor lépett kemény borítású pályára és kétszer vesztesen hagyta el azt. Coric közel egy éves kihagyás után, márciusban kezdett el ismét tornákon részt venni, de azóta szinte csak salakon indult. Challenger-eseményeket is beillesztett versenynaptárába és júniusban egyet meg is nyert Parmában.

Mindkét horvát teniszező a kanadai Masters-torna alkalmával vált vissza a kemény borításra és ez nyilván Cilicnek kedvez, hiszen hatalmas tapasztalatfölénye van ezen a típusú játékfelületen (is). A 2014-es US Open-győzelmén kívül, Cincinnatiban Masterset nyert 2016-ban. Azt már alig ha kell említeni, hogy számos ATP bajnoki címet is begyűjtött pályafutása alatt. Ezzel szemben, Borna még egy ATP bajnoki címet sem tudott szerezni karrierje során kemény borításon. Az a tény, hogy felépülése óta még nem tudott visszazökkenni a régi formájába, csak tovább emeli Cilic továbbjutási esélyeit.

augusztus 09., kedd

Tipp Játék hendikeppel Cilic, Marin -2.5 @ 1.88

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2022.08.08., 00:04.