Egy fiatal dán játékos és egy ugyancsak fiatal finn játékos találkoznak a 250-es kategóriájú torna egyik negyeddöntőjében.

Holger Rune (Fotó: FRANCESCO PANUNZIO/Shutterstock.com)

A tizenkilenc éves dán tehetség, Holger Rune (ATP. 70) a torna legnagyobb meglepetését okozta az első kiemelt, Alexander Zverev ellen szerzett győzelmével. A számára legeredményesebb borításra való áttérés jó eredményeket hozott, mivel Sanremoban Challenger-tornát nyert és Münchenben is szettvesztesség nélkül jutott el az utolsó nyolc közé. A huszonhároméves éves Emil Ruusuvuori (ATP 63.) sem panaszkodhat a salakszezon kezdete miatt, mivel annak ellenére, hogy ő inkább a kemény borításon szokott jobb eredményeket elérni, nemrég Barcelonában nyolcaddöntőzött és ezen a héten Münchenben ő is szettvesztesség nélkül haladt mostanáig.

A németországi negyeddöntőben először csap össze a két játékos és a dán ifjú esélyesebbnek látszik nem csak a pillanatnyi játékformája miatt, hanem az elmúlt évek során a salakon elért fölényesebb eredményessége miatt is. Holgerről tudni kell, hogy a 2019-es junior Roland Garros bajnoka és négy Challenger bajnoki címe van a szemcsés borításon (amelyeket 2021-ben és 2022-ben szerzett). Sokkal többet játszott salakon ellenfelénél az elmúlt években és mérlege is sokkal jobb ezen a típusú játékfelületen. Emil szintén négy Challenger-tornagyőzelemmel büszkélkedhetik, viszont ő mindegyiket kemény borításon gyűjtötte be (2019-ben). Bár Rune négy évvel fiatalabb és alacsonyabban rangsorolt a világranglistán, mégis az következtethető, hogy az ő győzelme a valószínűbb.

április 29., péntek

Tipp Mérkőzés nyertese Rune, Holger Vitus Nødskov @ 1.54

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2022.04.29., 07:19.