A rendezők számára nem a legszerencsésebben rajtolt a torna a pályaminőség miatt, viszont minden gondjaikat feledtetheti, hogy a döntőbe két olasz játékos Matteo Berrettini és Lorenzo Musetti jutott be.

Matteo Berrettini (Fotó: FiledIMAGE/Shutterstock.com)

Az élvonalba már jó ideje jelenlévő Berrettini (ATP 16.) pályafutásának csak első kemény pályás fináléját játszhatja, miután ezen a héten csak a majdnem két és fél órás Mackenzie McDonald elleni elődöntőben veszített játszmát. A US Open-negyeddöntőjét követően, nyerte a Davis Kupa és a Laver Kupa alkalmával játszott meccseit, viszont nemrég Firenzében hideg zuhanyban volt része, mivel már első meccsét elveszítette. Honfitársa, Musetti (ATP 24.) a szófiai és firenzei elődöntői után érkezett Nápolyba, ahol szettvesztesség nélkül jutott az utolsó szakaszba. A Miomir Kecmanovic elleni elődöntője másfél órát tartott.

A kemény borítás nem a legeredményesebb játékfelülete Berrettininek, viszont ő az a teniszező, akinek statisztikailag jobban fekszenek a gyorsabb játékkörülmények. Elég csak arra gondolni, hogy Wimbledon-döntős volt és négyszer szerzett bajnoki címet füves tornákon. Idén Stuttgartban és Queen's-ben bizonyult a legjobbnak. Musetti idén a hamburgi salakon szerezte meg első ATP szintű tornagyőzelmét, de nem kell elfelejteni, hogy 2019-ben junior bajnok volt az Australian Open kemény borításán. Meglehet, hogy Matteo fáradtabb lesz a fináléban, de a nagyobb tapasztalata mégis az esélyesebb játékossá emeli.

Lorenzo Musetti - Matteo Berrettini  2.50 - 1.53

Tipp: Mérkőzés nyertese: Matteo Berrettini @ 1.53

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok a Betfair fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2022.10.22., 19:43.