A világranglista 8. játékosa, Dominic Thiem, annak ellenére, hogy már régóta az élvonal egyik tagja, még egy Masters-tornagyőzelemmel sem büszkélkedhet. Ha ezen változtat Párizsban (21.00), akkor egyúttal a vb-szereplése is biztosított.

A 25 éves osztrák játékos jelenleg is kijutó helyen áll az évzáró világbajnokságra, de még fordulhat a kocka a héten. Így két kitűzött célért küzd a francia fővárosban, de következő ellenfele, Borna Coric nem fog könnyíteni ezek elérésén. Thiem a negyeddöntős US Open mentelése után (amelynek Nadal vetett véget hangzatosan), Szentpéterváron nyert, és fontos pontokat szerzett a vb-kvalifikáció versenyében. Nem volt már annyira konstans ezután. de első meccsén Párizsban simán verte azt a Gilles Simont (6-4, 6-2), aki a múlt héten eléggé megszorongatta Roger Federert a bázeli torna negyeddöntőjében.

Az ígéretes 21 éves Borna, az ázsiai tornákat két első fordulós vereséggel kezdte (Shenzhen, Peking), de Shanghaiban csak Novak Djokovic tudta legyőzni a döntőben. Bécsben is csak a tornagyőztes Kevin Anderson tudta búcsúztatni. A horvát játékos így egyre nagyobb önbizalommal játszik és ezt Párizsban is bizonyította első meccsén a szintén fiatal és ígéretes Daniil Medvedev ellen, akit 6-4, 6-4-re vert.

Tehát, a helyzetkép és a szorzók szerint Thiemnek nem lesz könnyű dolga. Dominic 2-1-re vezet az egymás elleni meccseken, de fontos részletképe a statisztikának, hogy az egyetlen kemény borításon zajlott meccsüket Coric nyerte.

november 01., csütörtök

További kiemelt csütörtöki mérkőzések:

  Fogadj és nézd élőben!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2018.11.01. (09:22).