A svájci géniusz az idén nem annyira fáradt, hogy ismét kihagyja a francia Masters-tornát. A múlt heti 99. tornagyőzelme Bázelben túl lelkesítő volt ahhoz, hogy halassza a lehetőséget, hogy hamar a 100.-t is begyűjtse.

Habár 2015 óta nem vett részt a versenyen, hogy minél jobban kipihenje magát az idényzáró ATP Finalsra, némi gondolkodás után úgy döntött, hogy az idén indulni fog. Habár most is sűrű volt a programja, hiszen Shanghai és Bázel után, ahol nem voltak éppen a leggördülékenyebb menetelései, ez lesz sorjában a harmadik tornája a közeledő világbajnokság előtt. Figyelemre méltó, hogy fizikai teljesítőképessége megengedi ezt neki. Minden bizonnyal, a fő cél a vb. és az ottani részvételét illetően nem fog ő sem különösebb kockázatot vállalni Párizsban.

Annak ellenére, hogy Roger kinyilvánította, hogy számára nem egy fő cél jelenleg Jimmy Connors 109 tornagyőzelmének rekordját egyenlíteni és elhagyni, de a 100.-t biza nagyon szeretné megszerezni. A nyitómérkőzése nem ígérkezik a legnehezebbnek, annak ellenére, hogy Milos Raonic ellen játszik. Ennyi hivatalos meccs után, talán jót tehet neki egy támadóbb játékos ellen játszani, mint egy olyan ellenfél ellen, aki a hosszabb labdameneteket kedveli. Persze, ez kétélű lehet, de Raonic jelen pillanatban csak árnyéka régi énjének. Elég gyenge idénye volt és a világranglista 21. helyére esett vissza. Pillanatnyi játékformája sem biztató, mivel Shanghaiban, Antwerpenben és Bécsben sorban első meccsén kikapott. A helyzetképet az is tetőzheti, hogy három tiebreak-t kényszerült játszani Jo-Wilfried Tsonga ellen az első párizsi meccsén. Ettől függetlenül, Raonic 2014-ben legyőzte Rogert Párizsban és ez a tény mentális segítségnek számíthat, de azt is meg kell említeni, hogy Milos összesen csak háromszor nyert a tizennégy egymás elleni mérkőzéseken.

október 31., szerda

Raonic nyer:  2-0 6.40 2-1 6.40
Federer nyer: 1-2 3.65 0-2 2.05
Játékok száma: 20.5 Alatt 3.95 20.5 Felett 1.25
Szettek száma:    2.5 Alatt 1.58   2.5 Felett 2.38

  Fogadj és nézd élőben!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2018.10.31. (09:14).