A világranglista 4. helyezettje, Grigor Dimitrov a japán Kei Nishikori ellen mutatkozik be az Örök Városban és nincs előnyös helyzetben.

Úgy tűnik a bolgár játékosnak nem a salak a kedvenc borítása, legalábbis ha játékstílusát vagy eredményességét nézzük ezen a játékfelületen. Nem éppen az a játékos, aki a legjobban tartani képes hosszabb, hibamentes labdameneteket és annak ellenére, hogy nagyon rugalmas és mozgékony, gyakran az egyensúlytartása hiányos. A jelenlegi ATP világbajnok nem is büszkélkedhet nagyon a salakon elért eddigi eredményeivel. Egyetlen tornagyőzelmet szerzett és az is "csak" ATP250-s rangú verseny volt (Bukarest 2014). Habár ellenfele Kei Nishikori nincs még élformában, de kemény ellenállást fog produkálni. Kei húsz hellyel hátrább találja magát a világranglistán mint Grigor, de a bukik szerint mégis ő az esélyesebb 1.70-s szorzóval, míg Dimitrov sikerét 2.17-s szorzóval illetik.

Kei Nishikori (Fotó: lev radin / Shutterstock.com)

Nishikori sem a legkiválóbb salakjátékos, de jeles a két ATP500-s tornagyőzelme amelyeket Barcelonában szerzett 2014-ben és 2015-ben. Másokat nem is nyert a lassú borításon, de nemrég a monte- carlói Mastersen a döntőig menetelt. Nem annyira indítványozó a játékstílusa mint a Grigoré, de a folytonosság az ő pártján áll. Játéka jobban érvényesül ezen a borításon mint a bolgár játékosé. A szorzók az egymás elleni meccseik szempontjából is jogosak. Öt alkalommal kerültek egymással szembe és a legutóbbi összecsapásukon kívül (2017 Brisbane), Nishikori mindig nyert. Salakon még nem játszottak, de a római Masters játékfelülete, mint említve volt, nem igazán kedvez a bolgárnak.

A női világranglista első helyezettje, Simona Halep is pályára lép a szerdai nap és neki sem lesz könnyű ellenfele. A húsz éves Naomi Osaka új alkalmat kap, hogy lehengerlő erőjátékával lenyűgözze a rajongókat. Esélyt sem hagyott első meccsén Viktoria Azarenkanak, akit 6-0, 6-3-ra vert. Halep eléggé sebezhetőnek tűnik jelen pillanatban még a salakon is, és annak ellenére, hogy háromszor verte Osakat, az utolsó egymás elleni meccset két játszmában elvesztette a román játékos. Halep ettől még esélyesebb marad (1.41), de egy szelidített támadó játékkal jelen pillanatban nagy gondokat okozhat Naomi a világelsőnek (2.95), aki Rómában akár a világranglista éléről is lecsúszhat.

A szerdai játéknap további kiemelt meccsei:

  • Fabio Fognini - Dominic Thiem:   3.15 - 1.37
  • Garbine Muguruza - Daria Gavrilova:    1.27 - 3.80

Fogadj a római tornára!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.