Ideje formába rázódnia a címvédő Novak Djokovicnak a Roland Garros előtt, mivel az idei salakidényben csak az olasz fővárosban nyert egymás utáni meccseket. A negyeddöntő nem ígérkezik egy sétagaloppnak, mivel az ifjú Holger Rune fog kiállni ellene, aki a legutóbbi összecsapásukat nyerte.

Novak Djokovic 123
Novak Djokovic csak négy ki nem kényszerített hibát ütött a Cameron Norrie elleni nyolcaddöntőjében. (Fotó: Marco Iacobucci Epp/Shutterstock.com)

A huszonkétszeres Grand Slam-bajnok hat alkalommal nyerte a római Masterset, de egy esetleges hetedik bajnoki cím megszerzése sem változtathat már azon a tényen, hogy jövő héttől lecsúszik a világranglista második helyére. Monte-Carloban kezdte el a szemcsés borításon való szerepléseit, ahol második meccsén Lorenzi Musetti lepte meg. Banja Lukaban szintén egy győzelem után búcsúzott, ott az utólagos bajnok, Dusan Lajovic két játszmában verte. Az olasz Mastersen javult a formája és Tomas Martin Etcheverryt, Grigor Dimitrovot, majd Cameron Norriet is kiejtette a versenyből úgy, hogy csak a bolgár ellen veszített játszmát.

Rune (ATP 7.) sokkal aktívabb volt nála a lassú borításokon, tizenegy meccset nyert meg és csak kettőt veszített el. Monte-Carlóban döntőzött, Münchenben pedig megvédte a tavalyi bajnoki címét. Ezt követően, a dán teniszező a madridi 1000-es kategóriájú eseményen a második meccsén kikapott Alejandro Davidovich Fokinától, de Rómában szorgosan gyűjti ismét a győzelmeket. Arthur Filst és Fabio Fogninit szettvesztesség nélkül búcsúztatta, viszont az ausztrál Alexei Popyrin döntő játszmára kényszerítette a nyolcaddöntőben.

Novak indul a negyeddöntő esélyeseként, de biztosan emlékszik még a legutóbbi, az évvégi párizsi Mastersen zajlott összecsapásukra, amelyet Holger nyert meg 2-1-es szettarányban. Az első mérkőzésükre is kemény borításon, a 2021-es US Openen került sor és bár azt Djokovic nyerte, a tehetséges dán ellenfele ott is elvett egy szettet. Rune az olasz salakon sem fog megszeppenni és van rá esély, hogy legalább egy felvonást behúzzon itt is.

május 17., szerda

Tipp Szett hendikeppel Rune, Holger +1.5 @ 1.81

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 május 17. 5:44 UTC.