Egy héttel a Roland Garros rajtja előtt az olasz Master-torna döntőjében Rafael Nadal és Novak Djokovic mérkőznek meg, amely pályafutásaiknak az ötvenhetedik egymás elleni összecsapása lesz.

Rafael Nadal és Novak Djokovic (Fotó: mooinblack / Shutterstock.com)

A salakos idény főeseményéhez közeledünk, viszont az olasz fővárosban zajló 1000 pontos torna egyáltalán nem veszít fontosságából és ennek bizonyítéka, hogy a kilencszeres bajnok Rafael Nadal (ATP 3.) és az ötszörös bajnok Novak Djokovic (ATP 1.) ismét egy meccstávolságra kerültek egy újabb sikertől. Nem fér kétség ahhoz, hogy egyikük sem volt a legmeggyőzőbb a salakos idényben, de időben emelték játékszínvonalukat és valószínűleg Párizsban már teljes gőzzel fognak hajtani. Római meccsük előre vetítheti a francia Grand Slamre az erőviszonyokat, mivel Párizsban nagy valószínűséggel ismét ők lesznek a legnagyobb esélyesek.

Rafa az elődöntőben Reilly Opelkát verte két játszmában (6-4, 6-4), de nem kell elfelejteni, hogy nagyon közel volt a kieséshez a nyolcaddöntőben, ahol Denis Shapovalov nem tudott behúzni egy olyan meccset, amelyet szett és brékelőnnyel vezetett. Novak az elődöntőben Lorenzo Sonegót 6-3, 6-7, 6-2-re verte, de a negyeddöntőben még ennél is keményebben megszenvedett, mert Stefanos Tsitsipas ugyanúgy szett és brékelőnnyel vezetett mielőtt fordított volna a szerb. Nadal és Djokovic legutóbb a tavalyi Roland Garros döntőjében találkoztak, ahol a spanyol teniszező nagyok kategorikus győzelmet aratott. Nem túl biztató a szerb számára az a statisztikai részlet sem, hogy salakon elveszítette a legutóbbi négy egymás elleni meccset. Nem tenne jót önbizalmának a Roland Garros előtt ha ez a szám ötre nőne. Djokovic a lassú borításon legutóbb 2016-ban, ugyancsak Rómában nyert Nadal ellen.

Fogadj itt a döntőre!

A cikk publikálásának időpontjában még nem voltak elérhető oddsok a mérkőzésre.

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.