Az egymás elleni statisztika alapján és a formáik alapján is, szoros küzdelmet várhatunk a Stefanos Tsitsipas - Borna Coric negyeddöntőben.

Az Australian Open görög döntőse idei első bajnoki címét szerezné meg még a Roland Garros előtt. Folytonos volt eddigi salakidénye, ugyancsak az utolsó nyolc közé jutott Monte-Carloban és Madridban is, Barcelonában pedig döntőt játszott, de tőle ez egy kicsit mégis kevésnek tűnhet. Stefanos (ATP 5.) eléggé elszomoríthatta az olasz közönséget, mivel a portugál Nuno Borges után, két hazai játékost, Lorenzo Sonegot és Lorenzo Musettit búcsúztatta. Bár mindkét olasz megdolgoztatta, Tsitsipas mégsem veszített még szettet a Foro Italicoban. Ez a mutató változhat a folytatásban, mivel horvát ellenfele a madridi elődöntője után, Rómában is ügyeskedik.

Borna Coric 030
Borna Coric 2017-ben Marrakeshben nyerte eddigi egyetlen salakos ATP bajnoki címét. (Fotó: Marta Fernandez Jimenez/Shutterstock.com)

Thiago Monteiro elleni nyitómeccsét, Coric (ATP 16.) csak a döntő szett tie-breakjében tudta megnyerni, azonban a Roberto Carballes Baenát relatív könnyen verte. Marozsán Fábián ellen is veszített egy játszmát a nyolcaddöntőben, de végül fordítani tudott. Meglepő lehet, de Borna 3-2-re vezeti a Stefanos elleni mutatót, méghozzá úgy, hogy az első mérkőzésükön, amelyre ugyanitt, Rómában kellett volna sor kerülnie 2018-ban, nem tudott kiállni. Négyszer találkoztak ezután kemény borításokon és a görög volt világbajnok csak a legutóbbit tudta megnyerni az idei United Cupon. Ebből a négy meccsükből három döntő szettet igényelt és ez a forgatókönyv ismétlődhet a római Mastersen is.

május 18., csütörtök

Tipp Szett hendikeppel Coric, Borna +1.5 @ 1.91

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 május 18. 5:25 UTC.