Aki tíz évvel ezelőtt is követte a teniszeseményeket, annak biztos ismerős Janko Tipsarevic neve. A világranglista 8. helyét is elérő szerb játékos Stockholmban köszön el az ATP-tornáktól, és Fabio Fognini lehet az, aki őt búcsúztatja.

Az immár 35 éves játékos négyszer volt ATP-tornagyőztes, kétszer US Open-negyeddöntős és tagja volt annak a szerb csapatnak is, aki 2010-ben Davis Kupa-bajnok lett. Nem is meglepő, hogy Janko (ATP 251.) az idei madridi Davis Kupa döntőjét választotta visszavonulásának színhelyéül. Addig viszont Stockholmban fogja ütni a labdát legalább még egy meccs erejéig.

október 17., csütörtök

Az első meccsén elég meggyőzően verte a fiatal Corentin Moutet nevű francia NextGen-játékost. A 6-2, 6-4-es eredménnyel továbbjutó Tipsarevic csak egy alkalommal vesztette el szerváját, viszont négyszer is sikerül brékelnie. Bár első szerváját csak 57%-ban ütötte be érvényesen, azoknak 78%-át nyerte. Második adogatása is elég jól működött, hiszen 65%-ban volt eredményes vele.

Fognini (ATP 12.) viszont nem lesz vele elnéző, mivel nagyon kellenek neki a pontok az ATP Finalsra való kijutás céljából. Kínában elég jól menetelt, Pekingben és Shanghaiban is negyeddöntőig jutott.
Bár mindkét játékos 30 év fölötti, csak egy alkalommal játszottak egymás ellen, és az a meccs is tíz évvel ezelőtt zajlott le New Havenben. Tipsarevic jutott akkor tovább, Fognini 5-7 0-2-nél visszalépett. Bár nem vitás, hogy ki az esélyesebb, attól még a látványosság biztosított.

Néhány szorzó a mérkőzésre

Fogadj itt a mérkőzésre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2019.10.17. (09:34).

További kiemelt teniszmeccsek

október 17., csütörtök