A világranglista immár 12. játékosa, Stefanos Tsitsipas az Australian Openen elért elődöntőjét követően, kis pihenő után a szófiai tornát választotta pályára való visszatérésének színhelyéül.

Elsőként a 28 éves Jan-Lennard Struff (ATP 51.) áll útjában. Bár Brisbaneben és az Ausztrál Openen a német játékos már első fordulóban búcsúzott, ezek között, Aucklandban az elődöntőbe jutott méghozzá úgy, hogy a negyeddöntőben Pablo Carreno Bustát verte.

február 07., csütörtök

Szép kis röpteharcra is várhatunk, mivel Tsitsipas és ellenfele kedvelik a háló közeléből megoldani a labdameneteket. Mindkettőnek bombaerős az első adogatása és tenyerese, ezért gyakran fognak ilyen pontzáró helyzetbe kerülni. A tenyerespárbajt jó lenne mégis kerülnie a görögnek, mert amint Struffnak sikerül ráállni az ütésre, nagyon lecsapóan tudja azt ütni.

A görög előnye, hogy bár ő sem az egyensúly mestere, jobban fedi a pályát. Tsitsipas folyamatosabban küld sértő (mélyebb), támadó labdákat ellenfeleinek térfelére és védelme is jobb. A német nem a legjobban mozog a pályán (főleg előre a rövid labdák után) és fonákja elég támadható, amit Stefanos kihasználhat fordított tenyeresével. A bukmékerek által esélytelenebbnek vélt német játékos abban reménykedhet, hogy elég mozgásra tudja bírni majd Tsitsipast, mert a görög mozgásból nem annyira indítványozó.

Az ifjú Stefanosról rengeteg dicsérő szó hangzott el az Ausztrál Opent követően. Mivel a rutinos Big3 (Djokovic, Nadal, Federer) vasököllel vezetik már annyi ideje a teniszvilágot, ezért minden fiatalnak egy jobb eredményét valamelyik tornán már szenzációként kezelik egyesek. Tsitsipas annál inkább ösztönözve kellene érezze magát, hogy igazolja a közeljövőben az elvárásokat. Van aki szerint ezt a meccsét Struff ellen ezért már csak rutinból is nyernie kéne.

Csütörtöki kiemelt mérkőzések:

Fogadj teniszre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2019.02.06. (10:34).