A spanyol bajnok szokásához híven kissé botladozva kezdte a kanadai tornát, de kiharcolta a továbbjutást és így jöhet a Stanislas Wawrinka elleni rangadó.

Nadal a Wimbledon után először lépett pályára és a látványos hot shot-okra hajlamos Benoit Paire-t búcsúztatta 6-2, 6-3-ra. Játéka nem volt zökkenőmentes, hiszen a második játszmában háromszor is elveszítette adogatását, de a hét game-s breakzáporból ő jött ki győztesen. Kissé látszott, hogy Rafa nem játszott kemény borításon már január óta, de jól alkalmazkodott a kihíváshoz és több mint valószínű játéka még színvonalasabb lesz, mint ahogy szokott ez történni általában. Nem is akármilyen meccs lesz ez, mivel a háló túlsó felén az a Stanislas Wawrinka fog állni, aki négy meccslabdát hárítva Fucsovics Marcitól megtagadta a Rafa elleni találkozót.

Stanislas Wawrinka (Fotó: Rena Schild / Shutterstock.com)

Amennyire ködösnek látszott eddig Wawrinka vereségekkel halmozott visszatérése a sérülése után, most annyira biztató lehet számára a jövő két keményen megharcolt és kivívott győzelem után Nick Kyrgios és Fucsovics Marci ellen. Persze, nem kérdéses, hogy Rafa az esélyesebb (1.13) és nehezen is képzelhető el egy teljesen fel nem épült Stan-től, hogy képes lesz a spanyol Bikát megfékezni (6.00), de ettől még az összecsapás a nap rangadója marad. 20 alkalommal játszottak már egymás ellen és Nadal ezekből 17 meccset nyert, de Wawrinka három győzelméből kiemelkedik a 2014 Ausztrál Open döntő, amely hasonló borításon nyert. Habár teljesen más körülmények övezték azt a meccset, mégis adhat a svájcinak némi önbizalmat. Elméletileg, Wawrinka egykezes fonákja nem gyenge pont Nadal ellen, viszont ami igazán kérdéses az, hogy milyen lesz fizikai teljesítménye jelenlegi állapotában és két iszonyatos meccs után.

További kiemelt meccsek a Rogers Cup-ról:

  • Grigor Dimitrov - Frances Tiafoe: 1.68 - 2.20
  • Stefanos Tsitsipas - Novak Djokovic: 4.00 - 1.25
  • Daniil Medvedev - Alexander Zverev: 5.50 - 1.15
  • Diego Schwartzman - Marin Cilic: 2.75 - 1.45
  • Karen Khachanov - John Isner: 2.35 - 1.60
  • Robin Haase - Denis Shapovalov: 2.90 - 1.42


Fogadj a Rogers Cup-ra!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.