A 19 éves görög játékos bizonyítási vágya egyre nagyobb és játéka egyre veszélyesebb. Dominic Thiem személyesen érzékelheti ezt a mai összecsapásukon a Rogers Cup-n.

Stefanos Tsitsipas egyike azon ígéretes, ifjú Next Gen játékosok egyike, akik az élvonalban egyre magabiztosabban próbálnak helyet szorítani maguknak. Mind nagyobb és nagyobb nyomás terheli az olyan éllovasok vállait, mint Roger Federer és Rafael Nadal, de még a régi gárda vasökle nem puhult. Az a tény viszont észrevehető, hogy egyre több olyan fiatal játékos van a láthatáron, akik kemény harc nélkül nem hajtanak fejet a nagyok előtt. Tsitsipas következő ellenfele a kanadai masters-tornán Dominic Thiem, aki hamarosan 25 éves lesz és valahogy a két az említett két generáció között találja magát. Ez nem éppen a legkényelmesebb helyzet, mivel a régi nagyoknak nem emelkedett fel a szintjére és a feljövő fiatalok pedig őt sem kímélik. Az osztrák játékosnak talán nehezebb lesz ezután még azt a nagyok után következő játékosi státusát is megtartani. Tsitsipas kezd folyamatos, hosszú meneteléseket összehozni a tornákon, erre példa a múlt heti elődöntője is Washingtonban, ahol Alexander Zverev győzte le.

Stefanos Tsitsipas (Fotó: Rena Schild / Shutterstock.com)

Thiem teljesítménye viszont, a Roland Garros döntője után hanyatlott. A francia Grand Slam óta több meccset veszített mint amennyit nyert. Érdekes összecsapásra várhatunk, mivel mindkét játékos indítványozó játékot játszik. A játékosok egykezes fonákjai az esztétikai részt is biztosítani fogja a rajongók számára. Az utóbbi eredmények tükrében nem meglepő, hogy a bukik a görög játékost vélik esélyesebbnek 1.86-s szorzóval, de a különbség kicsi, hiszen Dominic szorzója 1.95. Thiem tapasztalata nagyobb, játéka erősebb, de sérthető egy jó játék által, mivel sokszor a pálya hátsó részeiről játszik és ezért veszít ütéseinek hatékonyságából, nagyobb teret kell fednie a pályán, több szöget kell zárnia és emiatt nagyobb erőbevetésre van szüksége. Az tény, hogy jelen pillanatban ezt csak egy nagyon jó játékkal lehet kihasználni, de Stefanos lapos ütései ha folyamatosan jók és keveset hibázik, akkor jelenthetik a megoldást főleg, hogy Thiem nem úgy játszik jelen pillanatban mint a Roland Garroson. Az viszont eléggé nagy előnynek számít Thiem számára, hogy az idén négy alkalomból háromszor nyert Tsitsipas ellen. Gyors borításon pedig kettőből kettőt nyert.

Dominic Thiem (Fotó: Dana Gardner / Shutterstock.com)

Kiemelt szerdai összecsapások:

  • Pablo Carreno-Busta - Karen Khachanov: 2.00 - 1.81
  • Juan Martin Del Potro - Robin Haase: 1.21 - 4.50
  • Frances Tiafoe - Milos Raonic: 3.45 - 1.32
  • Diego Schwartzman - Sam Querrey: 1.92 - 1.89
  • Denis Shapovalov - Fabio Fognini: 1.73 - 2.10
  • Fucsovics Márton - Stanislas Wawrinka: 2.05 - 1.78


Fogadj a Rogers Cup-ra!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.