Amíg a női tenisz a szingapúri világbajnokságra koncentrál, addig a férfiak Bázelben és Bécsben püfölik a bolyhos sárga labdát ezen a héten.

A hétfői nap meccse az ATP-ben kétségkívül a Denis Shapovalov - Marin Cilic összecsapás Bázelben. A horvát játékos különösen rá kell húzzon, mivel még csak három kijutó hely van a világbajnokságra, és habár jelen pillanatban a hatodik helyen áll, még semmi sincs eldőlve. Annak ellenére, hogy ő a meccs esélyese, nem lesz könnyű dolga, mert nem éppen egy jó perióduson halad át, az ázsiai tornákon Tokióban és Shanghajban egy meccset sem nyert. Annyi viszont biztos, hogy abban az esetben, ha nyeri a tornát 8.00, akkor ott lesz a vb-n. A tornagyőzelemre esélyesek listáján előtte Roger Federer 2.60-s szorzóval és Alexander Zverev 5.00-s szorzóval állnak, mögötte pedig Stefanos Tsitsipas 12.00-s szorzóval.

október 22., hétfő

Shapovalov nyer 2-0 @ 5.00 Shapovalov nyer 2-1 @ 5.80
Cilic nyer 1-2 @ 3.85           Cilic nyer 0-2 @ 2.25

Játékok száma Alatt 19.5 @ 3.85
Játékok száma Felett 19.5 @ 1.26

Szettek száma Alatt 2.5 @ 1.56
Szettek száma Felett 2.5 @ 2.40

A bázeli tornagyőztesre is fogadhatunk, a bukik szerint legesélyesebb négy játékos: Dominic Thiem (7.50), Kevin Anderson (8.00), Kei Nishikori (8.00) és John Isner (9.00).

Melzer búcsúzik

Annak ellenére, hogy már jó ideje nem volt reflektorfényben, nem felejtette el senki Jurgen Melzert főleg, hogy a budapesti Challenger-torna tavalyi bajnoka. Az osztrák játékos, aki a világranglista 8. helyét is elérte, és karrierjében négy ATP rangú tornagyőzelmet szerzett, úgy döntött, hogy a bécsi torna után, amelyet kétszer nyert pályafutása során (2009, 2010), visszavonul. A 37 éves játékost hosszú ideig sérülések gyötörték ezért nem tudott a legmagasabb színvonalon szerepelni. Az otthoni sorshúzás nem volt kegyes vele, mivel Milos Raonic lesz az ellenfele az első fordulóban. Nem sok esélyt adnak neki a bukik a továbbjutásra (5.50), de a kanadai játékos sincs a legacélosabb játékformájában már egy jó ideje. Melzer lendülete viszont annál nagyobbnak ígérkezik, hogy búcsúja is emlékezetes legyen.

Jurgen Melzer (Fotó: Mitch Gunn / Shutterstock.com)

A Wimbledon sem lesz a régi

A hétvégének izzó témája a Wimbledonnal volt kapcsolatos. A jövőtől kezdődően, a meccsek ötödik játszmájában 12-12-s állásnál bevezetik a tiebreaket. Minden bizonnyal, a hagyományt kedvelő rajongók elkeseredtek a hír hallatán, mivel az Isner - Mahutfajta emlékezetes mérkőzéseknek ezennel vége. John Isner ugyancsak szereplője volt az immár utolsó maratoni összecsapásnak, amelyet Kevin Anderson ellen játszott az idei Wimbledon elődöntőjében és amelynek az eredménye az ötödik játszmában 24-26 volt. Az amerikai játékos ezen a héten Bécsben játszik, ahol a világbajnokságra való kijutást hajszolja.

Bemutatkozik a Piros csoport a vb-n.

A női világbajnokság két kisebb meglepetéssel kezdődött a tegnap, A Fehér csoportban Elina Svitolina legyőzte Petra Kvitovát, Karolina Pliskova pedig legyőzte Caroline Wozniackit. Ma a Piros csoport képviselőit láthatjuk játszani. Naomi Osaka próbálja hosszabbítani jó őszi játékformáját Sloane Stephens ellen, és Angelique Kerber pedig az idény egyik legkonstansabb játékosa, Kiki Bertens ellen próbálja megtalálni a Wimbledon után elveszített legjobb játékát edző nélkül.

október 22., hétfő

  Fogadj és nézd élőben!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2018.10.22. (08:09).