A hét végéhez közeledve élesednek az összecsapások Madridban, hiszen nagyobb a tét is és az izgalom is.

A férfi torna két negyeddöntőséről nem sokan gondolták volna, hogy a pénteki játéknapon még versenyben lesznek. Dusan Lajovic és Denis Shapovalov viszont gyönyörű menetelések következtében érdemelték ki helyüket az utolsó nyolc játékos keretében. A legnagyobb meglepetést talán a világranglista 95. helyezettje, a szerb Lajovic okozta, aki a selejtezőkből jutott fel, már öt meccset nyert és csak Del Potro ellen vesztett játszmát. Ellenfele Kevin Anderson lesz.

Dusan Lajovic (Fotó: Daniel Hurlimann / Shutterstock.com)

A világelső, Rafael Nadal sokszor verte Dominic Thiemet, de az osztrák játékost minden bizonnyal bátorítja az a tudat, hogy ő volt az utolsó játékos aki salakon győzött a spanyol ellen (2017 Róma). A harmadik negyedöntőben, Denis Shapovalov, a kanadai ifjú remény aki első meccsét nyerte salakon a hét elején, az ugyancsak fiatal brit Kyle Edmundal néz majd szembe, a negyedikben pedig az idei Miami Open döntősei, John Isner és Alexander Zverev fognak újra egymás ellen játszani.

A női torna már az elődöntőknél tart, Caroline Garcia aki még nem veszített játszmát a versenyen, Kiki Bertens álomfutamának vetne véget. A világranglista 20. holland játékosa nagy meglepetést okozott azzal, hogy Wozniackit és Sharapovát búcsúztatta egymás után. A második elődöntő cseh összecsapás lesz. Pliskova az idén még nem veszített salakon meccset WTA versenyen, és a kétszeres címvédő Simona Halepet verte előző madridi meccsén, Kvitova pedig alig pár napja lett bajnok Prágában. Érdemes lesz követni a mérkőzéseket, mert színvonalas látnivalót fognak nyújtani a játékosok.

Férfi negyeddöntők szorzói:

  • Dusan Lajovic - Kevin Anderson:    2.55 - 1.52
  • Rafael Nadal - Dominic Thiem:    1.06 - 11.00
  • Kyle Edmund - Denis Shapovalov:    1.50 - 2.60
  • John Isner - Alexander Zverev:    3.30 - 1.34

Női elődöntők szorzói:

  • Caroline Garcia - Kiki Bertens:    1.96 - 1.84
  • Karolina Pliskova - Petra Kvitova:    2.00 - 1.81

Fogadj a madridi tornára!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.