Az ausztráliai Grand Slam-torna nyitókörében a 2013-as és 2012-es tornagyőztes Victoria Azarenkának ellenfele a 2020-as esemény bajnoka, Sofia Kenin lesz, aki mély hullámvölgyből törekszik kimászni.

Azarenka idén sem írható le Melnourneban (Fotó: Leonard Zhukovsky / Shutterstock.com)
Victoria Azarenka (Fotó: Leonard Zhukovsky / Shutterstock.com)

Eltelt már tíz év Azarenka második rangos Melbourne-i győzelmétől, de harminchárom évesen is még a top 30 tagja (WTA 25.). 2016 óta csak egy tornát nyert (Cincinnatiban 2020-ban), de még mindig veszélyt jelent rengeteg játékos számára. Erre jó példa, hogy a tavalyi idényt a hasonló kemény borításon zajlott guadalajarai 1000 kategóriájú torna elődöntőjével zárta, ahol az utólagos bajnok, Jessica Pegula verte. A 2023-as idényt Adelaideban kezdte el, ahol egy negyeddöntős szereplés után, a második eseményen a nyitómeccsén búcsúzott. A három évvel ezelőtti sikerét követően, Kenin szinte eltűnt és a világranglista 280. helyén találja magát, de idén ígéretesen rajtolt és az elődöntőig menetelt Hobartban.

Azarenka és Kenin egymás elleni mérlege 1-1, de az eddigi egyetlen kemény játékfelületen sorra került meccsüket a huszonnégy éves amerikai játékos nyerte Acapulcoban 2019-ben. Ez azért is lehet meglepő, mert Victoriának nagy a tapasztalatfölénye és ezt a két játékos ausztráliai Grand Slamen elért eredményeik is igazolják. Azarenka az említett két bajnoki címén kívül, még három alkalommal volt negyeddöntős az eseményen, Kenin azonban a bajnoki címén kívül, vagy a második, vagy az első fordulóban búcsúzott. Ígéretesnek látszik az amerikai játékos idei év eleji törekvése, de megtörténhet, hogy most még ellenfele túl kemény diónak bizonyuljon, bár ő sem az, aki volt és akár szoros küzdelem is kerekedhet a két támadó stílussal játszó hölgy összecsapásából.

január 16., hétfő

Tipp Mérkőzés nyertese Azarenka, Victoria @ 1.43

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2022.01.14., 12:39.