Ashleigh Barty (WTA 1.) a tavalyi Australian Open negyeddöntőjébe találkozott Petra Kvitovával (WTA 8.) és akkor a cseh játékos két sima játszmában búcsúztatta a hazai kedvencet. Az ausztrálnak most esélye van visszavágni.

január 28., kedd

Annak ellenére, hogy nem teljesen izgalommentesen, de mint ahogy az várható volt, Ashleigh ismét eljutott a negyeddöntő szakaszig az ausztrál Grand Slam-tornán. Már Lesia Tsurenkónak sikerült szettet rabolnia tőle, de igazából Alison Riske okozta a nagyobb gondokat. Az amerikai 6-1-el vágott vissza az elveszített első szettért, majd a döntő játszmában ledolgozott egy brékhátrányt, de rögtön utána ismét elveszítette saját adogatását (aminek határozó következménye lett). Ettől függetlenül, az mindenképp látszik, hogy Bartynak nem csak játéka, hanem mentális acélossága is világelsőhöz méltó, amit Adelaideben is bizonyított, ahol mielőtt nyerte a tornát, nagyon kiegyensúlyozott összecsapásokat billentett saját javára Anastasia Pavlyuchenkova és Danielle Collins ellen.

Petra nem sokat tétovázott az első három fordulóban, csak a nyolcaddöntőben veszített játszmát az a Maria Sakkari ellen, aki előzőleg Madison Keyst a vártnál simábban verte. A görög ellen keményen meg kellett izzadjon a továbbjutásárt, mert sem szervája, sem ütései nem voltak éppen a csúcson. Első szervájával csak 69%-át nyerte a pontoknak, másodikkal pedig csak 39%-át, és a 33 nyerő ütés mellett, 46 ki nem kényszerített hibát is szórt.

A tavaly márciusig Bartynak egyszer sem sikerült Kvitovát legyőznie, de Miamiban megtört a jég, majd a következő két egymás elleni meccset is az ausztrál nyerte (Peking, WTA Finals). Összesítve, Petra még 4-3-ra vezet. A legutóbbi három meccsen elért bravúrja segítheti Ashleight, de az ausztrál földön zajlott eddigi két összecsapást (Sydney, Ausztrál Open 2019) a cseh játékos nyerte. Az eddigi hét egymás elleni meccsből, négyben döntő játszmára volt szükség és a helyzetképre tekintve, nem lenne meglepő ha megint a harmadik szett határozná el a továbbjutót.

Néhány szorzó a mérkőzésre:

Barty győzelem: 2-0 @ 2.85 2-1 @ 4.20
Kvitova győzelem: 0-2 @ 3.60 1-2 @ 4.75

Játékok száma: Alatt 20.5 @ 2.38 Felett 20.5 @ 1.57
Szettek száma: Alatt 2.5 @ 1.62 Felett 2.5 @ 2.28

Fogadj itt az összecsapásra!


18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2020.01.27. (10:37).

A nap első negyeddöntője:

január 28., kedd