A 21 éves Sofia Kenin (WTA 15.) bizonyítja, hogy nem véletlenül győzte le Serena Williamsot a tavalyi Roland Garosson, de olyan három névvel harcol a bajnoki címért, akik már tudják milyen  legrangosabb tornát nyerni. Nézzük át a két női elődöntőnek helyzetképét és szereplőinek esélyeit.

Az első elődöntő: Barty - Kenin

január 30., csütörtök

Az amerikai játékos csak honfitársa, a Naomi Osakát legyőző Cori Gauff ellen veszített szettet az ausztrál tornán. Bár semmit sem vesz el érdemeiből, megjegyzendő, hogy a versenytábla elég viharmentes részén evezett előre. A negyeddöntőbe azt az Ons Jabeurt győzte le, aki Johanna Kontát és Caroline Wozniackit is búcsúztatta, de nem ütközött még a WTA-ranglistának élvonalával. Ez most változni fog, mert épp a világelső Ashleigh Bartyval kell szembenéznie. Az otthoniak kedvence Petra Kvitovát győzte le meggyőző módon (7-6, 6-2), az ausztrál Grand Slam negyeddöntőjében, de a cseh játékoson kívül, ő sem botlott neves ellenfelekbe. Ennek ellenére, Lesia Tsurenko és Alison Riske ellen döntő szettet kényszerült játszania, de ennek a ténynek most nem tulajdonítható különösebb jelentőség. A legtöbben jogosan Barty továbbjutását várják, hiszen az egymás elleni meccseken is az ausztrál játékos 4-1-re vezet, de az amerikai lány egyetlen győzelmét épp a tavaly szerezte a torontói (kemény borítású) tornán három játszmában, ami azt sugallja, hogy nem teljesen lehetetlen feladat előtt áll.

Néhány szorzó a mérkőzésre:

Barty győzelem: 2-0 @ 2.10 2-1 @ 3.90
Kenin győzelem: 0-2 @ 5.30 1-2 @ 6.50
Játékok száma: Alatt 19.5 @ 2.35 Felett 19.5 @ 1.60
Szettek száma: Alatt 2.5 @ 1.53 Felett 2.5 @ 2.50

A második elődöntő: Halep - Muguruza

január 30., csütörtök

Nem sokan gondolták volna arra, hogy Garbine Muguruza (WTA 32.) ilyen messzire jut a tornán, de a spanyol nagyon lerázta a sok elmúlt hónap eredménytelen rozsdáját és olyan játékosokat vert egymás után szettvesztesség nélkül, mint Elina Svitolina, Kiki Bertens és Anastasia Pavlyuchenkova. Garbine elkapott jó eredményfonalát, Simona Halep (WTA 3.) szakítaná meg, aki eddig magabiztosan haladt a versenytáblán, anélkül, hogy játszmát veszített volna. Az Elise Mertens elleni meccs kivételével, mindegyik fordulóban sikerült legalább egy szettet 6-1-re vagy 6-2-re nyernie. Amúgy, a belga volt eddigi legnevesebb ellenfele a nyolcaddöntőben. Anett Kontaveit próbált útjába állni a negyeddöntőbe, de a román játékos csak két gémet veszítve, 54 perc alatt küldte ellenfelét pakolni.
Bár a bukmékerek Halepet esélyesebbnek tartják, itt elméletileg könnyebben borulhat a papírforma, hiszen Muguruza kemény harcokból jött ki emelt fővel és derűsen, míg Halep nem volt igazán próbára téve. Ezen kívül, nem elhanyagolható részletkép az sem, hogy Simona eddig csak salakon sikerült legyőznie ellenfelét. Jelen pillanatban, Muguruza 4-2-re vezet az egymás elleni meccseken.

Néhány szorzó az összecsapásra:

Halep győzelem: 2-0 @ 2.48 2-1 @ 4.20
Muguruza győzelem: 0-2 @ 4.10 1-2 @ 5.50
Játékok száma: Alatt 19.5 @ 2.40 Felett 19.5 @ 1.57
Szettek száma: Alatt 2.5 @ 1.56 Felett 2.5 @ 2.43


Fogadj az elődöntőkre!


18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2020.01.29. (09:02).